Gå til sidens hovedinnhold

SV sikrer gode barnehager

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I vårt innlegg «Flere og bedre barnehager» svarer vi på en utfordring fra Private Barnehagers Landsforening (PBL) om hvordan SVs politikk vil sikre gode barnehager. Der tar vi ikke et oppgjør med private barnehager som Jens Hansen, kommunkasjonssjef i Espira, påstår i AN 6. juli.

Snarere argumenterer vi for at både private og offentlige barnehager gjør en viktig jobb. Det vi er kritiske til er når offentlige penger som er bevilget til barnehager og foreldrebetaling ikke brukes på barnehager, men på private formuer.

Dessverre kom vi i skade for å skrive at Benn Eidissen og Even Carlsen tjente 550 millioner på salget av Espira barnehagekjede. Eidissen og Carlsen har riktignok tjent store penger på salg av barnehage, men ikke Espira. Denne feilen beklager vi selvsagt.

Det riktige er at oppkjøpsfondet CapMan tjente rundt 550 millioner på salget av Espira, ifølge Finansavisen. Eidissen og Carlsen tjente et lignende beløp på salg av Norlandia, ikke Espira. Vi er interessert i en saklig og opplyst debatt, og inviterer kommunikasjonssjefen i Espira til å svare på de substansielle argumentene i vårt innlegg, så vi kan få tatt diskusjonen om dette viktige temaet.

Les også: Mangelfull kunnskap i SV

Kommentarer til denne saken