Barna i Moria-leiren

Kenneth Lamøy

Kenneth Lamøy Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Norge og resten av verden står nå overfor en svært alvorlig og krevende situasjon. Land som Kina, Italia, Spania Frankrike, Storbritannia, USA, Sverige, Norge og resten av verden, opplever tilstander vi aldri før har sett lignende til. Land etter land stenger nå ned alt i et forsøk på å få kontroll på smittesituasjonen rundt korona. Også Norge. I likhet med alle andre land, ser også Norge svært alvorlig på situasjonen og gjør alt vi kan for å få kontroll. Det gjør at vi bl.a. må stenge grensene inn og ut av landet vårt.
I denne situasjonen landet vårt er i, er det svært viktig at alle politikere tenker klart. I Steigen registrerer vi at partiet Rødt og noen politikere fra Sp lager et slags opprop om å hente 20 barn fra flyktningeleiren Moria. Vi er fullstendig klar over at forholdene i Moria leiren og andre steder i verden er nærmest umenneskelige.
Til Rødt og dere andre som støtter dette oppropet; Om vi i Steigen, eller resten av landet skal utgjøre en forskjell må vi hjelpe de der de er. Støtte arbeidet gjennom FN og andre humanitære organisasjoner som med årene har innsett at den beste hjelpen de kan få, er å bidra nettopp der de er. Støtte arbeidet med mat og reint vann til alle, bo og leve-forhold, medisiner og andre livsnødvendige tiltak for et verdig liv!
Norge er i karantene og landet er i Lock Down. Vi bruker 100 talls av Milliarder for at vårt land skal overleve denne humanitære krisen. Familier står uten jobb, og konkurser er dagligdagse. Arbeidsløsheten i Norge har mer enn doblet seg siden koronaviruset rammet landet. Ca. 400.000 mennesker er registrert som ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere hos Nav. Hele nasjonen og resten av verden er i unntakstilstand. Aldri før har vi stått overfor en større krise i fredstid.
Situasjonen er lik i alle land og mange av dem som sitter i Moria leiren har kommet fra trygge omgivelser i Tyrkia. Det er derfor viktig for oss at partiet Rødt i Steigen og andre som støtter dette oppropet, tar inn over seg konsekvenser av oppropet. Tenke helhet og ikke stykkevis og delt.
Alle ønsker selvfølgelig det beste for seg og sin familie. Skulle bare mangle. Når nøden er størst er hjelpen nærmest er det et ordtak som heter. I all elendigheten er det også mye kynisme. Foreldre og bakmenn som på en kynisk måte sender barna foran seg. Dette må vi sette en stopper for og det beste vi kan gjøre er å si nei og si et klart ja til hjelp i deres nærområder.
Vi i FrP er opptatt av det store bildet. Det betyr ikke at vi IKKE tenker på den enkelte. Snarere tvert imot! For de det gjelder betyr det ALT!! Det vet vi. Derimot vet vi også at hjelpen tilfaller LANGT FLERE, dersom hjelpen kan gis der de er om forholdene ligger til rette for det.
Det kan for oss virke som om partiet Rødt og andre støttespillere, tenker at 20 barn er viktigere enn de som blir sittende igjen. Vi mener nei. Vi mener at alle like viktige!
Hjelp oss å hjelpe!! Støtt derfor vårt opprop om å hjelpe barna der de er. De trenger mat, medisiner, husly og alt vi her hjemme tar for gitt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken