- Ny svømmehall på Tverlandet kan bygges mye rimeligere

Vedlagte illustrasjoner er laget av elev ved Bodin vgs

Vedlagte illustrasjoner er laget av elev ved Bodin vgs Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNy svømmehall på Tverlandet kan bygges mye rimeligere enn det som er presentert i rådmannens rapport. Andre steder i Norge viser at det er mulig å bygge et 25m konkurransebasseng med 8 baner til 63 millioner kroner eks. mva. I rådmannens rapport er det anslått at et 25m trenings basseng med 6 baner vil koste 83 millioner kroner eks. mva., mens et 25m konkurransebasseng med 6 baner vil koste 164 millioner kroner eks. mva.

Det er ingen problemer i dag å bygge for under halvparten av det som står i rapporten. Deler av kostnadene vil dekkes av tippemidler, rundt 20 millioner kroner. Det er mulig å bygge ny svømmehall i tilknytning til Tverlandshallen, i området der det er planer om å etablere en idrettspark.

Bassenget på Tverlandet er over 40 år, det er plassert i en kjeller, lavt under taket, er slitt og dårlig vedlikeholdt. Et aktivt svømmemiljø ber om at nytt basseng på Tverlandet prioriteres. Drømmen er et nytt konkurransebasseng med fleksible ordninger som hev-/senk bunn og ulike temperatur soner.

Tverlandet IL ved Svømmegruppa er klare for å fylle bassenget med aktiviteter etter skoletid, hver eneste dag, både svømmeskole, svømmetreninger, offentlig bad og annen vannaktivitet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags