Tenk på ungene kjære voksen!

Av
DEL

LeserbrevSom liten gutt på slutten av 70- og begynnelsen av 80- tallet så kan jeg minnes å ligge våken på kveldene og føle en form for redsel. Redsel for den kalde krigen og atombomber som kunne falle når som helst og hvor som helst og med nærmest katastrofale følger. Alle vassdrag var ødelagt med sur nedbør (hva nå det var). Vi hadde et USA og et Sovjet som skulle gå i klinsj. Det var krig i Midtøsten og ayatollaen med kopphånduk på hodet var verdens store skurk. Selv med bare NRK både på TV og radio fikk vi virkelig informasjon om hvor farlig verden var og hvor fort alt kunne være over. Hvis atte om atte.

Å vokse opp som barn i dag må by på større grad av redsler i form av enda verre profetier og skremsler for både nåtiden og framtiden. Å være liten gutt eller jente i dag og konstant være alarmert om at verden går rett i dass, samt det faktum at vi nå skal skamme oss over alt vi gjør på denne jord! Og skammer vi oss ikke gjør det oss nærmest til dårlige og annen rangs mennesker.
Og verst av alt, om vi gjør noe med alt som er galt i verden så er det likevel ikke godt nok. Her er det jo allerede bare å kaste inn håndkleet.

Vi blir konstant fortalt at verden er ødelagt og at det som ikke allerede er ødelagt vil bli ødelagt innen kort tid. Veldig, veldig kort tid.
Og nå har vi ikke bare NRK som forteller oss alle disse verdens undergangsprofetiene. De får vi servert overalt 24/7 i nær sagt alle kanaler og sosiale medier. Og svært mye nær sagt uten dokumentasjon eller annen form for mer faktabegrunnelser enn antakelser om at ... Det må være mye for et barnesinn å fordøye. Veldig mye. Det er også mye for oss voksne å forklare om vi skulle bli spurt av våre respektive.

Hvordan disse dagens dommedagsprofetier er med på å utvikle morgendagens voksne kan bli en studie for framtiden i seg selv.
Jeg håper bare at hysteri, krisemaksimering, dommedagsprofetier og alt annet som er ment for å skremme de store folkemasser og ment for kyniske mennesker å tjene penger på ikke ødelegger en hel generasjon og fører til både angst og negativ framtidstro.
Alle vet vi at dagens krisemaksimering og dommedagsprofetier er taktikkeri som har vært forkynt og berettet i mange miljøer også forut for nåtiden. Jehovas vitner har drevet med dette gjennom årtier. Verdens undergang har vært meldt utallige ganger. Dog har de ikke klart å engasjere like mange med sin religion og sin skremselstaktikk! Heldigvis.

Ta nå vare på hverandre, barna og omgivelsene alle sammen. Gjør trygg og klok med tro på ei lys framtid og søk positivitet for nærmiljøet i stedet for negativitet! Det fortjener vi alle! Ikke minst de kjære ungene våre.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags