#AspmyraChallenge

Fra 1-0-seieren over Rosenborg i 2015.

Fra 1-0-seieren over Rosenborg i 2015. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det handler om noe så enkelt som å ta med seg én person ekstra på Aspmyra.

DEL

LeserbrevBodø er en by under stadig utvikling. Det er fint å vite at verden går framover, men samtidig er det også godt med tilbud for oss som er glad i det gamle, kjente og trygge. For mange av oss er dette en softis på moloen om sommeren, eller en tur til Keiservarden på en lun høstkveld. Som bodøværing er det likevel en tradisjon som jeg har en forkjærlighet for. Det er de gule flaggene som svaier i bodøvinden langs Hålogalandsgata. Det er lukten av kaffe, buljong og pølser. Det er den elektriske stemningen som man føler på før avspark. Det er lyden av en søndags ettermiddag på Aspmyra. Denne lyden har alltid vært der, selv om det har vært traktorer som har ryddet snø, eller om det har vært høstvind som har blåst ballen på verandaen til naboen langs Mærthas gate.

Bodø/Glimt har i over 100 år vært en bærebjelke i Bodøs historie. Klubben har bestått både oppturer og tunge tider, men det har likevel ikke hindret folk til å trekke til byens historiske stadion. Første tredel av sesongen har nærmest vært eventyraktig. I skrivende stund ligger laget på 3. plass på tabellen. Da er det skuffende at tilskuersnittet ligger på litt over 3000 denne sesongen. Her kommer ingen kritikk, ei heller noen analyse av hvorfor publikum uteblir. Dette er en oppfordring. En oppfordring til å reflektere over hva man støtter når man drar på Aspmyra. Det er nemlig klubben som trenger bodøfolkets ubetingede støtte, uansett om du vokste opp med en sjuer som het Harald «Dutte» Berg, Runar Berg, Badou, eller Patrick Berg. Vi har sett, og kommer fortsatt til å se trenere som forlater klubben. Vi kommer fortsatt til å oppleve magiske spillere, som kanskje ønsker å dra på nye eventyr etter hvert. Bodø/Glimt som klubb vil uansett bli værende som en del av Bodø, og det må vi ikke glemme! Ved å støtte klubben, støtter du også klubbens tradisjoner, verdier og historie. Da støtter du Nord-Norges stolthet, Berg-familien, Øystein Gåre, 1975, 1993, den gule tannbørsten, hymnene til Halvdan og Min Trio, samt dagens spillere og trenerapparat. Dette er betydningsfulle brikker, som er med på å utgjøre den store helheten: FK Bodø/Glimt.

Kommende søndag kommer Odd på besøk til Aspmyra. Det er en skikkelig toppkamp, da andreplass møter tredjeplass. Med seier her vil Glimt gå forbi Odd på tabellen. Her trenger klubben sin 12. mann. Derfor oppfordrer jeg alle til å bli med på #AspmyraChallenge (noe inspirert av diverse «morsomme» farsotter fra Internettet). Det handler om noe så enkelt som å ta med seg én person ekstra på Aspmyra. Har du en kjæreste som ikke er interessert i fotball? Gi vedkommende et gult skjerf i tidlig julegave, og dra han/henne med på søndag. Har du en kompis som helst vil spille Fortnite denne dagen? Vis han heller det vakre spillet som foregår på Aspmyra. Alle kjenner noen som mener at fotball kun er «elleve menn som jager etter en ball». Vis vedkommende at Bill Shankly hadde rett: Fotball handler om så mye er enn det – det handler om mer enn liv og død. Bli med på laget, og støtt Bodøs tradisjonsrike fotballklubb. Jeg unner klubben all mulig støtte – førr evig!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags