Fingerspissfølelse er det visst noe som heter. Og - en sterk leder kan tillate seg å ta grep som organisasjonen hun/han er satt til å lede ikke alltid bifalles.

Med tanke på Ap`s valgresultat så har jo ikke J. G. Støre akkurat styrket sin lederposisjon i partiet, noe som skulle tilsi at han hadde gått litt stille i dørene og tenkt seg mer enn en gang om før han foretok omrokkeringer som kunne vekke reaksjoner. Hvis det er hold i alt som er sagt og skrevet i anledning Støres rokkering ved å skvise ut M. Marthinsen til fordel for T. Giske så er det tankevekkende - da med tanke på hans evner som leder for landets største parti.

I 1986 feide Gro Harlem Brundtlands kvinneregjering som en virvelvind over hele kloden  - det da iflg et utsagn fra daværende journalist i VG Per Lillelien. Så skvises altså M. Marthinsen ut til fordel for en T. Giske som - etter det jeg har forstått - har krevd å få posten som finanspolitisk talsperson for Ap. M. Marthinsen ønsket å fortsette i finanskomiteen - som Ap`s finanspolitiske talsperson. Selv en nestor i Ap som M. Kolberg skulle visst nok ha vært imot Støres avgjørelse. To av partiets sentrale rådgivere sier opp sine stillinger i protest mot Støres disposisjoner. Tror jeg hadde slitt litt med nattesøvnen hvis jeg hadde gått i Støres bukser.

At Giske kan være en god strateg i enkeltsaker fikk han jo vist da han var med på å trekke i trådene slik at Bodøs unike posisjon som landets kampflybase - for øvrig en posisjon samme flybase har skjøttet på en utmerket måte  siden krigens dager. Men se - den ble flyttet til Ørlandet og til Giskes hjemfylke Trøndelag.

Likedan så applauderte jo Ap for flytte landets overvåkingsfly fra Andøya og til Evenes. Og - forsvarets helikopterbase skal visstnok flyttes til Rygge...var Ap med på det...?

Nå har det jo versert en konspirasjonsteori om at Norge - da med Støre som utenriksminister og  J. Stoltenberg som statsminister i sin tid fikk til en avtale med Russland om en delelinje i Barentshavet fordi de gikk med på at at Norge skulle trekke en del av forsvaret ut av Nord-Norge. Riktig eller ikke - vel - tankene er tollfrie.

I 1940 kom fienden seilende inn drøbaksundet...skjer neppe på nytt - heller ikke inn Trondheimsfjorden.

For å slutte som jeg begynte...fingerspissfølelse...sleik gjerne litt på fengern - stekk deinn så opp i været og kjeinn på vindretninga.