Stay sober in October

Av
DEL

LeserbrevVi i den rusforebyggende organisasjonen IOGT ønsker å oppfordre til at hver og en av oss tar alkoholfrie valg. Dette gjør vi i fellesskap med IOGT Internationals 133 andre medlemsorganisasjoner, som er fordelt på 55 land. Stopp opp litt, og tenk over om nettopp du kan være alkoholfri sammen med millioner andre. Bruk gjerne dette som en øvelse i solidaritet med de blant oss som strever med et trøblete alkoholforbruk – og deres pårørende.
62% av verdens befolkning har ikke drukket alkohol i løpet av det siste året, og hele 48% kommer aldri til å begynne å drikke – de lever et liv helt uten alkohol. Husk det om du føler deg alene om å velge alkoholfritt. Men, nettopp gjennom å gi andre positive alkoholfrie opplevelser og vise at det er fint å velge alkoholfritt, kan du være med på å endre den norske alkoholkulturen.
Oppfatningen om at alkohol er noe ufarlig, noe som skaper kos og hygge og som passer inn i de fleste settinger, er fortsatt svært utbredt i Norge. Alkoholkulturen vi er en del av føles så selvsagt at det er lett å glemme at det i all hovedsak er alkoholindustrien – de som tross alt lever av å selge oss alkohol – som står bak, og som hauser opp om denne oppfatningen.
Så, blir du med og tar en alkoholfri periode? Og, hvorfor ikke fortsette festen og la hele oktober bli en alkoholfri måned? Å ta en såkalt «hvit måned», eller en lengre «hvit» periode, er en trend som sprer om seg. Bli med på «sober October» du også!
Ved å ikke drikke alkohol over en lengre periode, er det mange som får et mer reflektert forhold til egne vaner, og som en bonuseffekt av dette, opplever å drikke mindre i ettertid. Et redusert alkoholforbruk over tid gir en rekke positive helseeffekter, blant annet styrket immunforsvar og dermed generelt bedre helse, samt lavere hvilepuls og bedre søvnkvalitet. Dessuten får du mindre risiko for å utvikle hjerte- og karsykdommer og minsket risiko for flere kreftformer og skader på en rekke indre organer. Og, du kan til og med oppleve at kroppen blir lettere og lommeboka tyngre.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags