Afgansk på Tusenhjemmet

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevOnsdag presenterte en gruppe unge afganske asylsøkere sitt hjemland i kultursal Lofoten på Tusenhjemmet. De fortalte om styresett, geografi, matkultur, sport og dans. Det var lagt opp som en gruppepresentasjon der hver enkelt ungdom hadde sitt eget tema.

Det som var så spesielt med denne presentasjonen var at den ble framført på norsk!

Disse unge, i en alder på 14 - 16 år, har vært i Norge 7 - 8 måneder og snakker norsk. Vel, ikke helt prefekt, men forståelig. Disse unge med mange ressurser har tatt steget ut i verden på egen hånd for å finne ei bedre framtid enn i et krigsherjet hjemland.

I tillegg til dem som hadde presentasjonen var det en hel klasse med afganske ungdommer. Og klassen hadde laget to afganske matretter til prøvesmaking. Svært velsmakende!

Som de aller fleste har jeg bare sett i media at disse unge var kommet til Norge, og dette var min første nærkontakt med dem. Det som jeg umiddelbart la merke til var deres direkte øyenkontakt og deres høflighet og smil. Da tenker jeg umiddelbart, hva kan de utrette dersom Norge kan gi dem en god utdanning. Til nytte for Norge eller for Afganistan. Jeg er ikke i tvil om at denne ungdommen kan lage bånd mellom forskjellige kulturer og bidra til fred i verden dersom de får sjansen.

Ressurser har de, men skal de brukes positivt eller kanskje negativt.

Jan Hagenes�x��Z
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags