Action Now – viktigere enn noen gang!

Av

Budskapet og inspirasjonen i Action Now er mer aktuelt enn noensinne i en koronatid.

DEL

KronikkGjennom hele 2019 satte vi i FK Bodø/Glimt fokus på felles innsats for ei mer bærekraftig fremtid. Målet var å inspirere til handling, både hos privatpersoner og i næringslivet.

Vi løftet frem FNs bærekraftsmål på kampdagene og vi fortalte historier sammen med våre mange engasjerte ambassadører og partnere. A-laget spilte to TV-sendte bortekamper i den grønne Action Now-drakta. Ungdommene i Glimt-akademiet bidro med egne tiltak. Klubben tok også interne grep, sammen med bl.a. Iris Salten og Bodø Energi Fjernvarme. Vi har også brukt 2019 til å planlegge hvordan vi kan sette færre negative og flere positive avtrykk fremover.

Så kom covid-19 og satte den mer tradisjonelle klima- og miljøkampen i skyggen. Vi har alle en helt annen kamp å spille nå. Men det handler fremdeles om å ta Action Now.

En verden på vent forurenser selvsagt mindre. Er pandemiutbruddet på sett og vis en større vekker for både enkeltpersoner, bedrifter og stater?

Klima- og miljøforkjempere har fått nye virkemidler og beviser, og temaet vil fortsatt være høyaktuelt fremover. Samtidig fremstår viktigheten av å arbeide mot ei fremtid med FNs bærekraftsmål som «veikart» viktigere enn noensinne. I disse dager er verden naturlig nok mest opptatt av helse og av økonomisk bærekraft. Det er også vi i Bodø/Glimt. Budskapet og inspirasjonen i Action Now er mer aktuelt enn noensinne.

I normal drift jobber klubben med fotball, som topprodukt og bredde. Sport handler om fysisk og mental helse, samtidig som idretten har en viktig funksjon i arbeid med å utligne sosial ulikhet, bedre inkludering og for økt likestilling.

En annen viktig oppgave for oss er å skape lidenskap og fellesskap for supportere, frivillige, publikum og alle som engasjerer seg. Bodø/Glimt er med å bidra til «det gode liv i Bodø» og regionen. Etter at pandemien var et faktum er vår felles oppgave åpenbar; bidra for andre. Stå sammen! Være solidariske. Dele vår kunnskap og oppmerksomhet. Ta Action Now!

Gjennom de siste ukene oppleves fellesskapet med de andre fotballklubbene og idrettslagene her oppe i nord kjennes sterkere enn noen gang. Vi sitter definitivt i samme båt og gjennom samarbeid forsøker vi så godt vi kan å bidra for alle som nå ikke kan trene og møtes. Eksempelvis har spillerutviklerne i Glimtakademiet bidratt med inspirasjon og øvelser, tilgjengeliggjort og delt med klubber og spillere i hele regionen. Også foreldretrenere og spillere deler egentreningstips og inspirerer hverandre. Det er å ta Action Now.

Våre fantastiske supportere på J-feltet har flagget sine tjenester til mennesker som sitter i karantene. Det er å ta Action Now. Våre partnere omstiller seg og kjemper for å holde hjulene i gang. Det ligger en klar oppfordring og forventning om å handle lokalt, og vi ser kreative løsninger og nye samarbeid som fremmer dette. Andre igjen tar et særlig samfunnsansvar og skaffer smittevernutstyr fra Kina. Det er å ta Action Now.

Når ingen av oss kan møtes på stadion eller samles på pub, så må vi holde Glimthjertene og fellesskapet varmt gjennom sosiale medier. Åpne møter, quizer og digitale treff for partnere. Det er å ta Action Now. Det er også utrolig fascinerende og rørende å se hvordan samfunnet rundt tar Action Now. Plakater med barnetegnede regnbuer klistres i vinduene, ungdom går på tur med god avstand til hverandre, bedrifter og frivillige kjører varer hjem til oss og kulturlivet finner kreative formidlingsløsninger. Bodø kommune informerer og koordinerer på en imponerende måte. Med Røde Kors på laget får vi også ringevenner i Bodø, noen av dem fra vårt eget A-lag. Det er å ta Action Now.

Så koker det kanskje ned til slike handlinger, i alle fall akkurat nå? Handlingene som hjelper til i lokalsamfunnet, som viser at vi står sammen og solidarisk støtter de beslutninger som tas. Mulig du blir mettet av budskapet, men det handler om å ta vare på hverandre. Vi skal overholde smittevernregler for å beskytte alle vi er glade i, og alle vi ikke kjenner. Vi skal kjempe for lokalt næringsliv for å hindre stengte dører og mennesker uten arbeid. Vi skal inspirere til nytenking og innovasjon.

Action Now er mer aktuelt enn noensinne. En grasrotbevegelse som er nødvendig for å skape ei mer bærekraftig fremtid og en bedre verden. Vi ses på Aspmyra! #førrevig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags