Gå til sidens hovedinnhold

Min kropp, ikke Ernas forhandlingskort!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Erna Solberg åpner for å svekke retten vår til abort, bare for å beholde makten i noen år til. Det er uverdig, nedlatende og må stoppes!

Høyre og Krf skal snart forhandle om regjeringsdeltagelse, og Erna Solberg har i den forbindelse åpnet for å gjøre endringer i abortloven for å få Krf på glid. Helt konkret foreslår Erna Solberg at vi kvinner ikke lenger skal ha lovfestet rett til å ta abort mellom 12. og 18. uke dersom det er stor fare for at barnet kan få alvorlig sykdom, som følge av arvelige anlegg, sykdom eller skadelige påvirkninger under svangerskapet.

Statsministeren påstår at denne endringen ikke vil ha noen konsekvenser for oss. Det er helt feil! I praksis betyr det at vi fratas en lovfestet rett, og at større makt flyttes over til abortnemdene. Hvor godt en klarer å forklare sin sosiale og økonomiske situasjon for en nemd blir det avgjørende. Som om ikke det er belastende nok å måtte ta det valget. Det er en alvorlig innskrenking av abortrettighetene!

Heller enn å stramme inn abortloven, bør vi diskutere hvordan vi skal ta vare på familier som allerede er her, med barn som er alvorlig syke eller har en utviklingshemming. Vi må diskutere hvordan vi kan sørge for at alle som trenger den ekstra hjelpen i hverdagen, får det. For her svekker regjeringen tilbudet i tillegg. Erna Solbergs regjering har kuttet i pleiepengeordningen ved å nekte foreldre med alvorlig syke barn å være sammen med barna i over 1300 dager. De har kuttet over 5 milliarder til sammen i kommunenes hjelp til de aller sykeste barna. Og de har svekket ordningen med brukerstyrt personlig assistent. SV har kjempet mot dette i hele denne regjeringens periode, og fremmet en rekke forslag som ville gitt familier større rom til å gi barna den omsorgen de trenger…

…Men SV har blitt nedstemt av regjeringen. For dessverre er engasjementet fra mange politikere for alvorlig syke barn sterkest til stede når vi har en abort-debatt. Sånn bør det ikke være. Vår beskjed er derfor: Ligg unna abortloven. Det er kvinners kropp, og kvinners valg.

Vi trodde kampen for abortloven var over. At vi var enige om at det er kvinnen selv, ikke politikerne, som skal bestemme over kroppen hennes. Men kampen er tydeligvis ikke over. Nå må alle som er for at abort er kvinnens EGET valg mobilisere, og vise Høyre at de ikke kan kjøre over våre rettigheter for å beholde makten!

Lørdag 17. november kl. 13.30 inviterer vi, og flere organisasjoner og partier, Bodøs befolkning til å møtes ved parkeringsplassen ved Bodø VGS. Sammen går vi i tog til Torget ovenfor Glasshuset for å markere vår motstand mot Ernas forhandlingsstrategi! På Torget vil det bli holdt appeller fra flere forskjellige partier og organisasjoner. For mer informasjon kan du søke opp «Ikke rør abortloven! – Bodø» på Facebook!

Vi håper vi ses!

Kommentarer til denne saken