Gå til sidens hovedinnhold

Ja til livet

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tusen takk, Arnfinn Wiksaas for leserbrevet "Ærefrykt for livet",  som var på trykk i Avisa Nordland 10.11.2018. Jeg kan være uenig med deg i mye, men når du skriver om abort så er jeg enig med deg. Det er helt utrolig at denne abortloven får lov til å virke i dette landet. Men er det noen som demonstrerer imot denne ulov, så blir de forfulgt. Prest  Ludvig Nessa måtte i fengsel, fordi han kjempet fosterets sak. Dessuten ble han avsatt som prest i Den Norske Kirke. Og vi kjenner til avdøde Per Kørner og Børre Knudsen som kjempet og betalte en høy pris i abortkampen.

Vi savner 600 000 personer i dette landet, og hadde de fått leve opp, så kunne vi vært 2,5 millioner flere mennesker i dette landet. Vi holder på og sager ned den grenen vi sitter på.  Det passer seg ikke på trykk måten en abort blir utført på. Hvorfor er det ingen rettigheter gitt til fosteret i kvinnens mage? Gjelder ikke menneskerettighetene for de stemmeløse? Disse kvinnene som tenker på å ta abort, de kan fø fram barnet. Og kan de ikke ta vare på barnet selv, så kan de adoptere det bort. Livet har stor verdi, og ethvert foster er unik. Alle foster fortjener livets rett. Jeg håper at kvinnene i Norge vil føde sine barn, og ikke ta det bort. Ja, til fosterets ukrenkelig verdi.

Linda Iren Mathisen

Kommentarer til denne saken