«Å rette baker for smed»

Av
DEL

LeserbrevDet er interessant at 3 stortingspolitikere fra Høyre i Nordland kommer med sterk kritikk til Widerøe for at selskapet iverksetter driftstilpasninger som konsekvens av høye statlige pålagte avgifter. Svaret fra disse 3 er en kritikk av Widerøes og et rop om konkurranseutsetting. De forsvarer med andre ord statens grådige avgiftspolitikk, som i denne saken fremstår direkte distriktsfiendtlig som bare det.

Regjeringens anbudslyst innenfor transportsektoren, buss og jernbane, synes bare å ha tjent staten økonomisk. Gevinsten putter den rike stat i egen lomme. For brukerne har det neppe tjent noen, heller snarere tvert i mot. Eksemplene er mange etter jernbaneanbudene, som høyere priser og bortfall av gode rabatter. At statens forhandlingsmakt gir staten økonomisk gevinst er et gode, men det burde selvfølgelig kommet brukerne direkte til gode gjennom forbedret tilbud og lav pris.

Widerøe har i årtier gitt distrikts-Norge et sikkert og godt flytilbud. Og det at staten,av alle, gjør sitt beste for å rasere dette med sin iver etter å skattlegge passasjertransporten, er rett og slett forferdelig. Når så selskapet strekker «hendene» i været og sier nok er nok, så burde våre fremste tjenere fra Nordland på stortinget rekke ut hånden på en annen måte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags