– Dette er noe en del nordlendinger bør ha på seg. Da føler man at de som skriver dette blir gjort narr av, framfor at man blir provosert.

Etter at Jens Petter Hauge gikk knallhardt ut mot Vålerenga gikk det en kule varmt for flere VIF-supportere på Twitter.

En av dem kalte den blivende AC Milan-proffen for «fiskehippi», noe som provoserte Glimt-supporteren Dagfinn Leines.

– Jeg ble provosert over vedkommende og alle andre som gjemmer seg bak en skjerm og tror de bare kan skrive alt de vil. Men så tenkte jeg at «dette er jo et kult uttrykk!». Det var et uttrykk som kan si «vi gir faen, skriv hva du vil», og da plukket jeg opp telefonen.

Fersk fra trykkpressen

Leines mente at dette var et uttrykk som kan være identitetsskapende for nordlendinger som vil ta avstand fra nett-troll på kommentarfelt. Dermed tok han kontakt med en bedrift han kjenner godt til fra før.

– Jeg kjenner til Ektebajas fra før, og sendte en melding til dem for å høre hva de syns om å lage en T-skjorte av uttrykket. Da tok det ikke lange tiden før jeg fikk positiv tilbakemelding.

For plutselig var det gjort og nettbutikken som er basert ut ifra Fauske sendte ham et bilde av hettegenseren med det nå ikoniske uttrykket.

– Nå håper jeg at Den Gule Horde kan ta i bruk denne genseren. Det hadde vært skikkelig bra om det neste kamp hadde vært en gjeng på tribunen med det uttrykket for å gi en klar tilbakemelding.

– Det er helt makelaust

Jens Petter Hauge er i ferd med å bli Bodø/Glimts dyreste eksport, med en forventet overgangssum til AC Milan på 56 millioner kroner.

Leines sier selv at han regner 20-åringen som en av Glimts beste spillere gjennom tidene.

– Det er helt makelaust, rett og slett. Det er noen som sier han burde holdt ut sesongen, men han har takket nei og vært positivt innstilt hele tiden. Han stiller opp til alt av intervjuer og er en utrolig bra fyr.

– Vil du regne han som topp 5 beste glimtspillere gjennom tidene?

– Absolutt. Det er mange talenter som har kommet og gått, men Hauge er virkelig en spesiell spiller. Jeg håper bare jeg får et eksemplar tilsendt i posten fra Bajas så jeg kan ha på meg genseren selv, ler mannen, som nå er bosatt i Stavanger.

Bildeserie

Her herjer JP i 2012 – se hans karriere i bilder

Får stadig vekk henvendelser

Audun Krarup Jonassen er daglig leder og designer for Ektebajas.no. Han sier at han ofte får henvendelser til trykk på produkter hos dem, men at akkurat denne henvendelsen gjorde han glad.

– Vi er til for å spre glede med kopper og klær og da jeg fikk denne meldingen ble jeg glad. Du har et ungt, lovende fotballtalent som blir utsatt for grov hets fra nettroll. Da jeg fikk forespørselen, tenkte jeg med én gang at mange ville syns at det er tøft.

Han satt seg ned i 23-tiden på kvelden og våknet på morgenen for å fortsette arbeidet. Resultatet ble klart fort og nå er han spent på responsen.

– Vi har klærne klar for bestilling i nettbutikk inntil videre, men er det mange som vil kjøpe den, gjør vi den klar for salg her i butikken på Fauske også.

– Hva tror du Hauge syns?

– Jeg håper han tar både hetsen og denne genseren som en oppmuntring til å gjøre det enda bedre. Det er helt fantastisk at han har gjort det så bra, sier trykkmesteren.