Covid-brems for Svart hotell: - Vi ser absolutt lys i tunnelen

Skisse som viser hvordan Svart hotell planlegges bygd ved Svartisen i Meløy. Oppstarten av prosjektet er nå ytterligere forsinket på grunn av Korona-pandemien.

Skisse som viser hvordan Svart hotell planlegges bygd ved Svartisen i Meløy. Oppstarten av prosjektet er nå ytterligere forsinket på grunn av Korona-pandemien. Foto:

Pengene skal være på plass, men framdriften i Svart-prosjektet i Meløy er likevel forsinket.

DEL

Årsaken er at Korona-pandemien, og især den andre bølgen, har ført til nye forsinkelser, ifølge en redegjørelse fra Miris-direktør Jan Gunnar Mathisen.

- Vi har hatt behov for en del fysiske møter og workshops, inkludert reiser, men det har vist seg nær umulig å få til. Dermed har vi satt alt fysisk i bero inntil mars, og vil vurdere ny fremdriftsplan da.

Og forsikrer at aktiviteten vil øke så snart smittesituasjonen blir mer stabil.

- Vi ser absolutt lys i tunnelen, uttaler Mathisen.


Daglig leder i Miris, Jan Gunnar Mathisen, melder at han har kontroll på pengene, men trenger mer tid til fysiske møter før realiseringen av Svart Hotell kan planlegges ferdig.

Daglig leder i Miris, Jan Gunnar Mathisen, melder at han har kontroll på pengene, men trenger mer tid til fysiske møter før realiseringen av Svart Hotell kan planlegges ferdig. Foto:

Kontroll på pengene

I mellomtiden har han reorganisert flere av selskapene som eies av Miris AS. Disse skal nå spisses inn mot etableringen av Svart Hotell ved Svartisen i Meløy, og for å ivareta verdiskapning som antas å følge av utviklingen av ny teknologi knyttet til prosjektet.

Dette skjedde i løpet av oktober og november i år, som da Norges Byutviklere AS (stiftet i april 2015) skiftet navn til Svart Hospitality AS. Det er dette selskapet som etter planen skal drifte hotellet.

- Vi skal i løpet av desember oppkapitalisere selskapene Svart Hospitality AS og Svart Eiendom AS, som skal bygge hotellet. Den videre finansieringen er under full kontroll, og ny fremdriftsplan vil bli offentlig så snart alle involverte parter er klare, melder Mathisen.

Mer solid

Pengene til oppfinansieringen skal kommer fra eierne bak Miris AS, og fra pengene US Capital Global har gitt som lånetilsagn. 500 millioner norske kroner av tilsagnet på 100 millioner Euro skal gå til grunnfinansiering av Svart hotell gjennom Meløy-selskapet Svart Eiendom AS.

Les også: Jan Gunnar nekter å la koronakrisen stanse gigantprosjektet: – Billigst-mulig modellene er over

- Miris går ut av 2020 som et mye mer solid selskap enn det vi var ved årsskiftet i 2019. Det er vi stolte av, uttaler Mathisen.

De offentlige regnskapstallene viser at ingen av de 14 selskapene Miris AS eier gikk ut av 2019 med overskudd.

Olsen på vei ut

Matihsen forteller at han gjerne skulle sett at fremdriften var bedre, og at han kunne vært tydeligere om hvordan prosjektet utvikler seg nå.

- Men vi tror alle forstår at en pandemi er krevende for et prosjekt av denne typen. Dog vi har stått av denne stormen, og fremdriften i alle våre andre prosjekter er meget god, uttaler han.

Og bekrefter at Meløy-grûnder Geir Olsen i Vitar AS, som sto bak de opprinnelige planene, og la til rette med kjøp av grunn og rettigheter i sjøkanten ved Svatisen i Holandsfjorden, er på vei ut som aksjonær i Miris AS.

Olsen fratrådte som daglig leder i Svart Eiendom i januar i år, og skal ifølge Mathisen realisere sine 5 millioner aksjer (2,424 prosent) i Miris AS når neste fase nå starter.

Les også: Det har stormet rundt mannen bak Svart-hotellet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken