Gå til sidens hovedinnhold

Butikkjeden svarer på smågodt-stunt med priskutt på appelsiner

Artikkelen er over 5 år gammel

- Nå håper vi på C-vitaminfest, og ikke en E-stoffkrig.

8 uker AN+ til kun 99,- Bestill her!

KIWI svarer nå på konkurrentens smågodt-stunt med å sette ned prisen på alle appelsiner til kroner 2,90 per kilo fra fredag.

- Nå håper vi på C-vitaminfest, og ikke en E-stoffkrig, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy, ifølge en pressemelding.

– Sunnhet til folket er vår hjertesak. Det var et dilemma for oss om vi skulle bli med på priskrigen på smågodt. Men vi har lovet kundene våre å være minst like billige som våre konkurrenter, på alle varer. Det er et løfte vi ikke kunne bryte. Samtidig jobber vi hver dag for å gjøre Norge sunnere. Derfor setter vi ned prisen på påskefavoritten appelsiner til kroner 2,90 per kilo fra fredag, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Ifølge NTB når smågodt-hamstringen stadig nye høyder. I Rema-butikken på Nordsia i Steinkjer gikk 1,6 tonn smågodt unna bare i løpet av onsdagen.

Over hele landet selges smågodt nå for 2 kroner og 90 øre per hekto som følge av en tilspisset priskrig mellom dagligvarekjedene.

– Jeg solgte 1,6 tonn smågodt onsdag. Det tilsvarer 2 prosent av omsetningen vår denne dagen, til tross for at prisen er satt ned så mye, forteller kjøpmann Anders Juberg til Trønder-Avisa.

Det var Rema 1000 som startet priskrigen i sine butikker over hele landet tirsdag, og i ettertid har både Kiwi, Coop Mega og Coop Extra kastet seg på. Alle kjedene selger nå smågodt til 2,90 kroner per hekto, mens det koster 3,90 hos Bunnpris.

Kommentarer til denne saken