8 uker AN+ til kun 99,- Bestill her!

KIWI svarer nå på konkurrentens smågodt-stunt med å sette ned prisen på alle appelsiner til kroner 2,90 per kilo fra fredag.

- Nå håper vi på C-vitaminfest, og ikke en E-stoffkrig, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy, ifølge en pressemelding.

– Sunnhet til folket er vår hjertesak. Det var et dilemma for oss om vi skulle bli med på priskrigen på smågodt. Men vi har lovet kundene våre å være minst like billige som våre konkurrenter, på alle varer. Det er et løfte vi ikke kunne bryte. Samtidig jobber vi hver dag for å gjøre Norge sunnere. Derfor setter vi ned prisen på påskefavoritten appelsiner til kroner 2,90 per kilo fra fredag, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Ifølge NTB når smågodt-hamstringen stadig nye høyder. I Rema-butikken på Nordsia i Steinkjer gikk 1,6 tonn smågodt unna bare i løpet av onsdagen.

Over hele landet selges smågodt nå for 2 kroner og 90 øre per hekto som følge av en tilspisset priskrig mellom dagligvarekjedene.

– Jeg solgte 1,6 tonn smågodt onsdag. Det tilsvarer 2 prosent av omsetningen vår denne dagen, til tross for at prisen er satt ned så mye, forteller kjøpmann Anders Juberg til Trønder-Avisa.

Det var Rema 1000 som startet priskrigen i sine butikker over hele landet tirsdag, og i ettertid har både Kiwi, Coop Mega og Coop Extra kastet seg på. Alle kjedene selger nå smågodt til 2,90 kroner per hekto, mens det koster 3,90 hos Bunnpris.