Det lønner seg å bruke godt med tid før du avsier dommen til det nye Vamp. Paul Hansen (eks. Cortina) er ny vokalist, og Odin Staveland (eks. Haugesund Popensemble) har skrevet halvparten av melodiene. Det kunne betydd et mer poppa Vamp. I stedet får vi et band som leverer et knippe tyngre og mer utfordrende låter enn noensinne.

Albumets spennvidde er stor. Lytteren tas med på en sakral og søkende reise blant helgener og guder. Så går det ut i naturen og inn i kjærligheten. Det låter tidvis urovekkende, nifst og mørkt i både tekst og musikalsk uttrykk. I den andre enden finner vi det typiske Vamp med lekne låter et sted mellom visesang og folkemusikk. Midt mellom dette lander den nydelige balladen «På bredden» og den satiriske «Velsigne deg», som harselerer med vår grådighet i den nordlige og vestlige verden.

Paul Hansen våger å gå høyt og lavt med sin stemme. Han har kanskje ikke den samme sterke signaturen som verken Jan Toft eller Vidar Johnsen hadde, men han tar flere sjanser og er svært delaktig til at dette framstår som et nytt og spennende kapittel i Vamps imponerende karriere.

Arrangementene er ofte komplekse, men de er langt fra ugjennomtrengelige. Hele pakken oser av kvalitet. Men det tar tid før papiret er av og til man har denne gaven helt i fanget.