Terningkast 4: Henning Kvitnes

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Tid for latskap. (BonnierAmigo)

DEL

Mens andre etablerte norske artister sliter med synkende platesalg, går Henning Kvitnes sin salgskurve oppover. Hans tre album de siste fem årene har samlet solgt over 100.000. "Bare vente litt på sjelen" fra 2004 har solgt 27.000. Dette salgstallet slo han med 37.000 med "Ut av veggen" i 2006, før han slo til med 51.000 solgte av "Stemmer i gresset" i 2007.

Det fins ingen grunner til at "Tid for latskap" ikke skal følge denne trenden. Riktignok er her ikke så mange fengende poplåter som på forgjengeren, men her har Kvitnes og bandet hans i stedet satset på et mer rootsbasert uttrykk. Det får vi høre allerede på åpneren "Ut å vekke sola", der Aslag Haugen fra Hellbillies og Jonas Fjeld er vokalgjester. Dette blir nok en radiohit i sommer.

På "Atlantis" slår Henning Kvitnes til med en seig og sugende rockelåt, mens "Skyene i morra", "Ikke akkurat nå" og tittelkuttet framstår som de tre beste på dette albumet. På "Gentlemen" tar han en Johnny Cash ikke langt unna "Ring of fire".

Her er også et par middelmådige låter som gjør at dette ikke framstår som det beste i rekken av gode Henning Kvitnes-utgivelser. Men han fører lytteren stødig i havn med tekster med retorisk innhold og de mangeslungne veiene et menneske kan ta i livets kronglete ferd.

Artikkeltags