Terningkast 5: Gripende og forførende

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Vidar Vang har vokst fram som en av landets flotteste sangere og sang-skrivere siden debuten i 1998.

DEL

Dette er hans sjette album. Og sånn i utgangspunktet var nok dette ment som en slags bonusutgivelse i katalogen til Vidar Vang fra Bjerkvik i Nordland, nå bosatt i Oslo.

Her skulle gamle skisser, demoer og nye låter gå hånd i hånd. Enkelt gjort med Vangs Gibson Heritage kassegitar i front, og med lydcollager i ulike farger, spilt og dandert av Cato Thomassen (Sivert Høyem). Så ble det noe mer enn det. For dette har blitt et skikkelig spennende album der ordentlige og gode låter smeltes sammen med korte og stemningsfulle spor som mellomspill.

Det kan høres litt rotete ut etter de første par lyttingene, så blir helheten i det etter hvert både gripende og forførende med sterke og flotte låter som «From the shadow of Elvis», «Can’t make you come back to me» og «Rock’n roll song» som bærebjelker.

Vidar Vang har funnet seg en rik og verdifull tumleplass der Ryan Adams og Mike Scott (The Waterboys) møtes. Det låter Vidar Vang for det, og det er bare å nyte dette. Torsdag 2. februar gjør han konsert på Sinus, alene med sin gitar.

Artikkeltags