Jørgen Nordeng og kompis Jan Steigen har turet fram med stor sjarmfaktor både i forbindelse med "Det store korslaget" og med konserter rundt omkring i landet det siste året. Overgangen og det stilmessige skiftet fra Tungtvann til Joddski har vært tydelig lenge, og det er like merkbart på plate.

Se bildeserie og video av Joddski her.

De som likte de mørke, tunge og nordavindskalde skildringene og rytmene til Tungtvann, vil kanskje riste negativt på hodet over noe av det Joddski leverer på "Krig & kjærlighet". De andre blir kanskje med på festen, som tross alt er full av sarkastiske, satiriske, friske, frekke og morsomme meldinger i den sedvanlig stilsikre rappen til Jørgen Nordeng.

Låtene, grooven og rytmene er stort sett mer oppløftende og partyorientert enn det som var tilfelle på Tungtvann sine plater. Aller best er tittelkuttet med Mikael Krohn i Raga Rockers som sparringspartner. "Laisa det opp" har litt av den samme, gode substansen, og det er også fornøyelig å høre "Kronen" med bergenserne John Olav Nilsen og Lars Vaular på gjestelisten.

Produksjonen har mange herlige og tøffe detaljer. Det bobler og koker. Det som hindrer Joddski fra å levere en sterk debut i forhold til bare en god én, er at noen av låtene ikke fungerer særlig bra; at de er litt lettvinte. De er ikke sterke nok. "Sannhetsserum" er en av dem. "Luremus" er vel heller ikke noen innertier.

I løpet av den timen dette varer, forsterker likevel Jørgen Nordeng påstanden om at han er landets beste rapper på morsmålet. Men flere av låtene hører mer hjemme i konsertlokalet med et feststemt publikum rundt seg enn som lyttemusikk.