Gå til sidens hovedinnhold

Pris: 7 mill.

Artikkelen er over 4 år gammel

Caravanmessen 2017 åpner om en uke og slår allerede alle rekorder. Aldri før har bobil og campingvogn vært mer populært i Norge.

- Messen er fylt til randen og den siste uken har vi måttet si nei til utstillere. Årets messe blir tidenes største og beste, sier messegeneral Konrad Sel som har 60 utstillere på listen - fra Alta til Lindesnes.

Fersk registeringsstatistikk viser en økning på hele 20 prosent i salget av nye bobiler til og med 1. september. Salget av nye campingvogner har økt med 11 prosent.

- Det er ingen tvil om at denne ferie- og fritidsformen er blitt utrolig populær, sier generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund, Geir Holm.

Her er det mange godbiter for de interesserte.

Pilotsete

Spesielt en bobil merker seg ut: Tysk-produserte Concorde Centurion er bobildrømmen som gir deg gåsehud.

- Den eksklusive bobilen har blant annet fått integrert aircondition i taket og man kan tilpasse med egne soner i ulike rom. Det er nå fotstøtte på alle pilotsetene, salongen har fått nye stoler og en 40 tommers curved HD-TV, samt mange andre nye detaljer, sier Kenneth Brandvik, salgssjef hos den norske Concorde-importøren Arve Opsahl AS til Norges CaravanBransjeforbund.

Se flere bilder av doningen enderst i artikkelen.

Dette er litt om standarden:

·         Aircondition med ulike soner

·         Sofaer i eksklusiv oksehud

·         Skipsgulv i edeltre

·         40 tommers curved HD-TV

·         Romslig kjøkken med både oppvask- og vaskemaskin

·         Stort kjøleskap med fryser

·         Gedigen dobbeltseng med luksuriøse madrasser og egen TV

·         12 meter lang og 2,5 meter bred

·         Utvidbar stue

·         Egen «garasje» for liten personbil

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Men hva koster den?

- Prisen på den nye, integrerte modellen er på nærmere 7,3 millioner, noe som vil være ny prisrekord på Lillestrøm. Den forrige rekorden var på 5,7 millioner, så vi øker ganske kraftig. Det blir spennende å se om bilen blir godt mottatt, sier salgssjefen.

Den nye modellen er nesten 12 meter lang og 2,5 meter bred. Bilen er bygget på et Mercedes lastebilchassis og har en egenvekt på 14.500 kg, tillatt totalvekt er 18 tonn, ifølge caravanbransjen.no.

- Her kan du med andre ord ta med deg det aller meste. Du kan for eksempel ta med deg en liten personbil i den integrerte garasjen, det er også plass til hester bak i det store rommet eller et basseng til barna, ler han.

Kommentarer til denne saken