Gå til sidens hovedinnhold

Byutvikling og arkitektur.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er samme greia. I en hovedstadsavis leser jeg i dag at det er en gryende misnøye med hvordan hovedstadens bysentrum etter hvert blir seende ut. Bykjernen og andre sentrale deler av byen bebygges med høyblokker som ligner legoklosser. Det er mangel på vakker arkitektur. Det fortoner seg som nitrist. Det innbyr ikke til å hvile blikket på. Og at utbyggingen styres av utbyggerne. Kjenner vi oss ikke kanskje litt igjen i lille Bodø? Etter mitt skjønn er det de samme trekk vi ser i nedre del av Dronningens gate. Et forferdelig «galleri» med høyhus. Uestetisk er det. Ikke noe til å gledes over. At gata blir som en vindtunnel er en sak for seg. Framherskende vindretning er øst/vest, noe innbyggerne så vel vet. Og så det som til slutt ble hetende Rådhusplassen. Hva mistet vi ikke, og hvor galt ble ikke det.

Og jeg undres også over dette, at det er ingen røster er å høre fra lokale arkitekter og andre som godt kunne la sin mening komme fram. Det er ingen offentlig debatt. Jeg framholder på nytt at kulturkvartalet er i dag byens peneste byrom. På alle måter. Estetikk i byrom/det offentlige rom er viktig. Vi har allerede tapt mye, og det bør/må ikke fortsette slik.

Kommentarer til denne saken