Så langt har de kommet nå

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

- Vi er kommet 2.127 meter inn i det vestre løpet og 2.142 meter i det østre. Dermed gjenstår henholdsvis 583 og 568 meter, opplyser Bypakke Bodø på Facebook tirsdag.

Der er det lagt ut flere bilder fra storprosjektet, blant annet av rørene som måler to meter i diameter og skal legges fra Stormyrakrysset til Bodøelv-krysset. Der skal vann fra både gamle og nye veger i området, Bodøtunnellen og drensvann fra Rønvikjordene ledes videre til tunnelen som Bodø kommune har etablert gjennom Alberthaugen og videre til Hangåsbukta.

Les mer: Her fyrer hun av siste salva (AN PLUSS)

Bypakken opplyser også at gang og sykkelvegen langs riksveg 80 etter hvert også vil bli stengt mellom Stormyra og Bodøelv.

- Årsaken er at det skal bygges sykkelveg med fortau i samme trasé. Her anbefaler vi Gamle Riksvei som en alternativ trasé i anleggsperioden.

Ellers informeres det om at terrenget rundt bruene som er etablert over Bodøelva på Rønvikjordene etter hvert vil heves. Disse bruene ligger høyt i dagens terreng, fordi det skal bli plass til både elva og ny gang og sykkelvei under.

På Hunstadmoen kommer dagens riksvei 80 til å bli forskjøvet mens vegen som skal gå inn mot tunellen bygges.

Artikkeltags