Nå blir det endringer på Stormyra

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag kveld stenger Hålogalandsgata. Samtidig blir riksveg 80 lagt om på Stormyra. 

DEL

- Nå skal vi snart åpne brua over riksveg 80 på Stormyra, men først må vi koble den sammen med vegsystemet i begge endene. For å få dette ferdig må vi stenge Hålogalandsgata i to–tre uker, sier prosjektleder Odd Inge Bardal i Bypakke Bodø i ei pressemelding.

Hålogalandsgata stenges mellom riksveg 80 og Stormyrveien. Stormyrveien blir fortsatt åpen for trafikk.

Selve omleggingen vil skje mandag 12. november på kvelden og gjennom natten, opplyser Statens vegvesen.

Riksveg 80 inn på ny rundkjøring

Samtidig som Hålogalandsgata stenges blir en av de to midlertidige rundkjøringene fjernet, og riksveg 80 legges via den permanente rundkjøringen som Kirkeveien og Junkerveien nylig ble koblet til.

Den siste midlertidige rundkjøringen må være i drift ennå en stund.

- Vi tar i bruk stadig mer av det ferdige anlegget, men det blir flere omlegginger før vi er i mål. Vi kommer dessverre ikke utenom noen vegstenginger, men vi er opptatt av at de skal vare så kort tid som mulig, sier Bardal.

Mer gang- og sykkelveg

De som sykler og går kan fortsatt krysse riksveg 80 på Stormyra, men på motsatt side av brua. Følg skiltingen, oppfordrer vegvesenet.

Den største endringen for de myke trafikantene er at de snart kan bruke en ny sykkelveg med fortau langs riksveg 80 mellom Hålogalandsgata og Sandhorngata. Da blir også undergangen i Sandhorngata også åpnet.

- Bypakke Bodø er ikke bare for de som kjører; det er også en rekke tiltak for de som sykler og går. Nå åpner vi snart en del av sykkelvegen med fortau langs riksveg 80, og denne blir senere forlenget helt fram til Bodøelv, forteller Bardal.

Artikkeltags