Gå til sidens hovedinnhold

Bygges det over evne?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bodø er blitt en ny by, og i løpet av det siste tiåret har bygging av nye boligprosjekter stadig eskalert. Gamle bykvartaler rives, og vi har fått Bryggerikvartalet, Bodø 360 med 14 etasjer, Meieritomta og mange flere. Nye byggeprosjekter er under planlegging.

Det gamle huset i Parkveien 51 har en spesiell historie av frivillighet. Mange har engasjert seg i arbeidet med å få det omgjort til et flerbrukshus. TK Eiendom har kjøpt huset og er inspirert av Bryggerikvartalet til å gjøre noe lignende. Det er fortsatt en fare for at det blir et leilighetskompleks også der.

Det kan se ut som at byggherrene har fått frie hender i Bodø. At en moderne by bør ha fortetting i sentrum, er både fornuftig og framtidsrettet, men det bør ikke gå på bekostning av byens historie. At det er en del eldre mennesker som selger husene sine og kjøper lettvinte leiligheter sentralt, er kanskje noe av forklaringen. Men kan det virkelig være så mange? Og hvem er alle de andre som kjøper disse leilighetene som spretter opp som paddehatter? Folketallet i Bodø har ikke økt noe særlig.

Kan det være spekulanter som kjøper opp nye leiligheter for i neste omgang å selge dem dyrere? Jeg bare spør?

Kommentarer til denne saken