Gå til sidens hovedinnhold

Bussruter i Saltdal

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi kunne nylig lese i avisa at fylkesråd Svein Eggesvik (SP) og Saltdal-ordfører Rune Berg, også han fra Senterpartiet, virket fornøyde med å ha fått på plass endringer som vil gi saltdalingene et godt busstilbud.

Av en eller annen merkelig grunn finner jeg ikke ut at det er rare endringen i positiv retning. Endringen er at den såkalte gymnasbussen fra Saltdal som skulle ha bussbytte på Fauske før den setter kursen mot Bodø, er endret til at bussen går direkte uten bussbytte. Men bussen vil da gå innom enda flere steder, og følgelig ta lenger tid enn normalt.

En liten forbedring, men fortsatt så er det et faktum at alle avganger på rute 471 er fjernet, det vil si bussruten Junkerdal-Rognan-Fauske-Bodø, med retur morgen og ettermiddag.

Dette er sentralisering på sitt verste. Her tas det nok en gang jafs av tilbudet ute i distriktene. Er dette noe Senterpartiet, som er et parti som hevder de jobber knallhardt mot sentralisering kan leve med.

Kan Eggesvik eller Berg bekrefte at denne endringen er noe de er fornøyde med?
 

Kommentarer til denne saken