Gå til sidens hovedinnhold

Om ett år kan Bodø bli første by i Norge som tar i bruk el-busser: – Tiden er inne

Artikkelen er over 2 år gammel

Forutsetningen er at selskapet Enova støtter den ambisiøse satsingen.

Det skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

I disse dager skal fylkesrådet sende ut et nytt anbud på de forskjellige bussrutene i Bodø. Et av kravene som er satt opp for de 25 bussene som drifter kollektivtilbudet i kommunen er at samtlige busser skal være elektriske.

Slik gikk den første offisielle turen direkte på ANtv 

Bodø kan derfor bli Norges første by som tar i bruk el-busser i kollektivtilbudet.

– Så vidt jeg vet er det ingen andre byer i Norge som har tatt dette miljøvalget fullt ut. Vi mener teknologien og tiden er inne til å kutte utslippene helt og holdent, sier en fornøyd samferdselsråd i Nordland, Svein Eggesvik (Sp) i pressemeldingen.

Ifølge samferdselsråden vil de 25 nye bussene kunne spare miljøet for 2000 tonn CO₂ årlig. Bussene, deriblant ni leddbusser, skal etter planen være i drift fra januar 2020.

Snart blir det belte i alle busser i Nordland: – Veldig viktig vedtak 

Også ordfører Ida Pinnerød er fornøyd med at fylkeskommunen satser på å få el-busser til Bodø.

– De valg vi tar i dag vil få stor betydning for valgene som de etter oss kan ta. I Bodø satser vi stort på å bli en smart, grønn by som er god på teknologi og framtidsrettede løsninger. Da må vi ta store steg i en mer miljøvennlig retning. Jeg er derfor godt fornøyd med at Nordland fylkeskommune bruker sin innkjøpsmakt og på den måten tar miljømessig kvantesprang innen kollektivtransporten, sier ordføreren.

Kommentarer til denne saken