Gå til sidens hovedinnhold

Buss til Nordlandssykehuset

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da jeg satt i Brukerutvalget for Nordlandssykehus HF, gjorde vi flere henvendelser til Bodø kommune om saken. Svaret var at det er ikke plass for en buss stopp ved hovedinngangen til Nordlandssykehuset HF.

Det er jo en lang vei fra Kongens gate der bussen stopper ved den gamle inngangen til sykehuset.

Her må folk gå den lange veien i alle slags vær, verst er både regn og snø og is, og alle vet at isen er bare for skøyteløpere. Kan hende at noen glir på isen og faller om og slår seg, kanskje blir liggende der inntil noen forbi passerende finner vedkommende og sørger for hjelp til personen. Er det noen som kan tenke seg hvordan dette føles? Jo håpløshet, uverdighet, spesielt eldre syke mennesker og for ikke å snakke om mennesker som begynner å bli glemsk med diagnosen dement, det er flere typer demenssykdommer, verst er Alzheimers sykdom

Engang for ikke så lenge siden reiste jeg til Bodø med en buss, pårørende til en demens syk person hadde gjort en avtale med sjåføren om han kunne tenke seg til å ansvar av vedkommende som skulle til sykehuset. Jo da det lovte han, jeg satt like i nærheten å hørte hvordan sjåføren beroliget vedkommende etter hvert, for en tålmodig sjåfør.

Jeg ble helt imponert over hele situasjonen.

En annen gang jeg reiste med buss til Bodø og kommet til hovedinngangen Nordlandssykehuset HF, der en mann ble utvist fordi han pustet så tungt med beskjed om at her tar vi ikke imot folk med pustevansker. Han måtte bare snu å gå tilbake til bussen.

Kommentarer til denne saken