Gå til sidens hovedinnhold

OL-kongen Jon Rønningen kommer til NM i bryting: Det betyr svært mye for oss

Artikkelen er over 3 år gammel

Jon Rønningen hentes til Bodø som hedersgjest under årets NM i bryting.

Den dobbelte OL-mesteren fra Seoul i 1988 og Barcelona i 1992 skal være med under hele mesterskapet.

– Jon skal være vår hedersgjest. Vi setter stor pris på at han takket ja til vår invitasjon om å komme til Bodø. Det betyr svært mye for oss å ha ham med når alle våre beste brytere skal konkurrere om NM-medaljene, sier leder i Bodø bryteklubb, Runar Henriksen.

Med seg i bagasjen til Bodø har brytelegenden sin nye bok, «Hode i klemme», som han garantert benytter anledningen til å promotere underveis.

– Jon skal ha stand på Scandic Havet. Der vil han både selge, og signere, den ærlige boka om hele hans karriere og liv, sier Anders Hammer fra Bodø bryteklubb.

Jon Rønningen bor nå i Mehamn i Finnmark. Han satte hele Norge på hodet i løpet av to sommer-OL på rad i 1988 og 1992.

Medaljens bakside

Han ble superkjendis over natta. En tilværelse som viste seg å være langt verre å takle enn konkurrentene på brytematta.

– Jon er en av landets aller største idrettsstjerner, uansett idrett. Bryting er en idrett med voldsomme tradisjoner, og en verdensidrett i forhold til hvor mange nasjoner som er med internasjonalt, sier Hammer og fortsetter:

– Det er en ære for oss at han blir med under NM i Bodø, også som prisutdeler.

Hammer trekker også fram Rønningens ærlighet i forhold til alle utfordringene han har hatt etter at idrettskarrieren var over.

– Jon har turt å snakke åpent om nedturene. Om angst, depresjoner og pillemisbruk. Det viser en annen styrke ved ham, mener Hammer.

Lokale håp

Årets senior-NM i bryting skal arrangeres lørdag 3. februar på Scandic Havet i Bodø.

Lokale håp som Morten Thoresen fra Bodø bryteklubb og Petter Karlsen fra Fauske atletklubb får virkelig muligheten til å vise seg fram på hjemmebane.

– Det er utrolig artig at vi har med lokale helter som disse to, avrunder Runar Henriksen.

Kommentarer til denne saken