Gå til sidens hovedinnhold

BRUS OG NHO FYRER SEG OPP - FOR TIDLIG!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bodø får ikke ny havn og det blir ikke jernbane til den nye flyplassen. Det var budskapet da "konseptvalgutredningen" for "Ny by - ny flyplass" ble lagt frem i forrige uke.

Det førte til at BRUS og NHO spratt opp som troll av eske. BRUS-direktøren mente at rapporten var begredelig skrivebordsarbeid gjort av "byråkrater som tenker på fortida". NHO-direktøren uttalte at konklusjonen var "kjedelig", men forutsigbar.

Ja, slik går det når luftige ideer fra noen av verdens storbyer forsøkes plantet i vår lille by på 50 000 innbyggere.

Bodø's unge næringslivsledere besværer seg over at flyplassprosjektet er i fare. Dette er fordi regjeringspartiene og FrP ikke la inn positive føringer i forhandlingene om Statsbudsjettet for 2021.

Regjeringen legger i vinter siste hånd på Nasjonal Transportplan 2022-2033. Stortinget vil konkludere i juni neste år. Men Bodø Høyres nyvalgte leder maner til ro - han mener det er gitt flere positive signaler om at flyplassen kommer inn på ønsket plass i NTP.

Noen ganger er det best å forholde seg rolig - som Bjørnstjerne Bjørnson ble bedt om i 1905. Etter min mening bør BRUS, NHO, Bodø Næringsforum, Sparebanken Nord-Norge og Bodø havn finpusse sine argumenter i lys av konseptvalgutredningen som nå er ute på høring.

Ut over våren blir det mange muligheter til å sprelle som Knoll og Tott når regjeringens NTP-forslag er lagt frem...

Kommentarer til denne saken