Arbeidet med å kartlegge skadene tar lengre tid enn planlagt

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

– Årsaken til at det tar tid er at skadene er mer omfattende enn vi først trodde. Først for to uker siden var politiet ferdig med sin etterforskning i lokalene til Jysk, slik at Jysk-lokalet kunne tømmes og de tekniske undersøkelsene starte, sier en av eierne Ola Emil Heggset til NRK.

17. september var han på befaring i det utbrente kjøpesenteret sammen med forsikringsselskapet og flere eksperter på betongkonstruksjoner, rør, elektriske anlegg og ventilasjon.

– Det var et trist syn. Det er et fryktelig brannskadet bygg. Det er mye mer brannskadet enn jeg hadde trodd, sier Heggset til NRK.

Evakuert

Det var 24. juni at det begynte å brenne inne på butikken Jysk i Hunstadsenteret, nærmere 200 naboer ble evakuert på grunn av røykutviklingen fra kjøpesenteret. Først dagen etter fikk brannmannskapene kontroll over brannen, og de evakuerte kunne flytte hjem igjen.

Brannen var svært utfordrende for de 50 brannmannskapene som deltok i slukkingen. Til tider var temperaturen inne i lokalet så høy at røykdykkere ikke kunne ta seg inn i bygget. Det brant i mange små lagerrom, og det var trangt på grunn av mange reoler og annet utstyr. I tillegg falt det betongbiter ned fra taket.

 15. juli ble en Bodø-mann i 20-årene pågrepet og siktet for å ha stått bak brannen på kjøpesenteret.  Mannen ble framstilt for varetektsfengsling to dager etterpå, på grunn av at politiet mente det var fare for bevisforspillelse.  Mannen ble senere løslatt.

Etterforskning

Til NRK sier politiadvokat Øyvind Rengård at etterforskningen av brannen fortsatt pågår for fullt. Blant annet venter politiet på noen eksterne rapporter. Politiadvokaten regner med at de vil avgi sin innstilling til statsadvokaten i slutten av oktober.

    Les alt om brannen på Hunstadsenteret her.

    Artikkeltags