RANA BLAD: Det er Nordland politidistrikt som melder klokken 1518 at det er brann i en bygning på Søderlundmyra i Mo i Rana.

Oppdatert: Til Rana Blad opplyser 110 Bodø at det er snakk om et bolighus. Brannvesenet er på plass og det er bekreftet røykutvikling på stedet.

– Vi gjør oss klar til å gå inn med røykdykkere for å søke nå.

Oppdatert: Politiet i Nordland melder at det foreløpig kan se ut til at det bare er mye røyk i huset.

Oppdatert: Et vitne har fortalt til Rana Blad at brannvesenet har reddet ut en kvinne gjennom vinduet.

Det bekreftes også av Nordland politidistrikt som melder at man har kontroll på en person utenfor adressen. I følge vedkommende skal det ikke befinne seg flere personer i huset.

Politiet melder også om at det foreløpig bare er tykk svart røyk som kommer ut av vinduene.

Oppdatert: 110 Bodø melder at innsatsleder til Rana Brann- og redning forteller at de har kontroll på brannen. En person er reddet ut og ivaretas av helse på stedet. Røykdykkere har gjennomsøkt huset og det er ingen personer igjen i huset.

Politiet opplyser at ting kan tyde på at det har vært brann i en lenestol. Utover dette er boligen preget av at det er mye røyk og sotskader. Det er ikke mulig å starte en åstedsundersøkelse på dette tidspunktet.

Oppdatert: Politiet opplyser til Rana Blad at en kvinne i 40-årene er sendt til sykehuset etter å ha pustet inn røyk. Hun får videre behandling der.