Steng bommen straks

Odd Willy Hansen og Randolv Gryt stilte spørsmål ved tallene for bomstasjonen på Godøynes.

Odd Willy Hansen og Randolv Gryt stilte spørsmål ved tallene for bomstasjonen på Godøynes. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerKommunedelsutvalget i Saltstraumen og Bodø SV har i lang tid prøvd å få avklart når bommen i Godøystraumen er nedbetalt. Gjennom oppslag i AN og reportasje i NRK er det nå avslørt at i denne bommen betaler bilistene like mye til renter og administrasjonskostnader som til veg.

Dette er Norges dyreste bom.

Bompengeandelene  i prosjektet skulle utgjøre 140 mill. kr. Nå har folk betalt over 200 mill.

Og forklaringa som gis er at denne vegen ble bygd med de dårlige rentebetingelsene i hele landet , fastrente på 5,58 %. Dette betyr at når bommen er nedbetalt har de som bruker vegen over Tverlandet, betalt dobbelt så mye som de var forespeilet.

Siden SV har tatt opp denne saken, harselerer Allan Ellingsen Fr.p med at dette burde SV visst. Nei, vi visste det ikke, og i NRK-reportasjen framkommer det at Allan Ellingsen heller ikke visste. Vi tok opp denne saken for å få klarhet, og det har vi nå fått.

Media flommer over av bompengeprotester fort tida. Til og med i Bodø ser det ut til å bli organisert bompengeopprør. Dette er ikke en slik aksjon. Bodø SV er ikke generelt mot bompenger. Men vi er opptatt av at bompenger skal være forutsigbare, og at regnskaper skal være åpne for demokratisk innsikt. Pengene betales av folk flest, og folk flest skal ha innsyn i hvordan pengene brukes.

Regjeringa har bestemt at denne bommen skal stenges fra 01.01.20. Dette framstilles som en gavepakke til bilistene. Men folk har allerede betalt det som med noen rimelighet kan ansees som deres andel. Bilistene kan ikke straffes for en udugelig forvaltning av pengene.

Steng bommen straks.

Randolv Gryt

Bodø SV

Artikkeltags