Gå til sidens hovedinnhold

Storstilt hyttesalg

Artikkelen er over 7 år gammel

Er du på jakt etter en rimelig hytte i skauen? Da bør du kanskje slå til i år.

(Siste)

Statskog er nemlig midt inne i et storstilt salg av hytter.

I løpet av en fireårsperiode skal selskapet selge rundt 200 hytter, koier, vokterboliger, småbruk og andre bygninger fordi eiendommene ikke lenger er i drift.

Nesten alle eiendommene som ble lagt ut for salg i fjor, ble solgt, og nå er det altså klart for en ny runde.

– Vi hadde stor suksess med salget i fjor. 28 av 30 eiendommer ble solgt. Utover våren, sommeren og høsten vil vi antagelig legge ut ytterligere 30-40 eiendommer, denne gangen flest hytter, sier prosjektleder Mads Unneberg i Statskog.

Blant eiendommene som snart kommer for salg, er flere hytter i Trysil og Våler.

– Flere av dem er perler som ligger vakkert til. Her blir det nok rift om de beste, sier prosjektlederen.

Skogbruket har endret seg mye de siste tiårene. Skogsarbeiderne pendler i bil til og fra jobben og trenger ikke lenger å overnatte i skogsstuene.

– Vi har rett og slett ikke behov for så mange bygninger og eiendommer. De er også krevende å vedlikeholde, sier Unneberg.

De fleste av bygningene som legges ut for salg i år ligger i Hedmark og vil koste fra et par hundre tusen kroner og oppover. Standarden varierer fra enkel til høy.

– Flere av hyttene har verken innlagt vann eller strøm, mens andre har blitt oppgradert og kan skilte med de fleste fasiliteter. De lave prisene gjør det mulig også for folk med vanlige inntekter å skaffe seg en fritidseiendom, sier Unneberg.

Ødemarka virker forlokkende på mange. Kjøperne har vært alt fra barnefamilier til turentusiaster, jegere og fiskere.

– Mange mennesker ser ut til å finne roen i enkle omgivelser. Våre hytter ligger kanskje ikke så sentralt, men til gjengjeld er de omgitt av storslått natur og har så godt som ingen gjenboere, sier Unneberg.

Landets største grunneier skal fortsatt ha et stort antall hytter for åremåls- og korttidsutleie, i tillegg til overnattingsmuligheter i forbindelse med jakt og fiske.

– At vi selger noe og river det som er gammelt og falleferdig, gjør at vi kan styrke utleievirksomheten vår. Vi frigjør tid som kan brukes til å administrere utleie av hytter og koier. Vi skal fortsatt ha nok hytter til jegere, fiskere og turfolk som bare vil leie for en natt eller to, sier Unneberg.

Selv om fjorårets hyttesalg har gått bra, er det en tidkrevende prosess å selge. Hyttene og tomtene må først gjennom kommunal saksbehandling for å få egne gårds- og bruksnummer.

– Det er klart det tar noe tid. Sakene skal gjennom flere instanser før det er klart for salg, men når det er gjort, går salgsprosessen veldig greit, sier Mads Unneberg.

Statskog legger eiendommene ut til salgs fortløpende.

Her er bilder fra noen av eiendommene som skal selges i løpet av året: Løten og Gravberget

(ANB)

Kommentarer til denne saken