Gå til sidens hovedinnhold

Ni av ti fikk lavere takst

Artikkelen er over 7 år gammel

Det lønner seg å klage på takstgrunnlaget for eiendomsskatten – i alle fall på Hvaler.

(Siste)

[Fredriksstad Blad] Skattetakstnemnda gir klagerne medhold over en lav sko.

I sitt siste møte hadde skattetakstnemnda 123 saker oppe. I 90 prosent av dem ble det gitt takst-reduksjoner som varierer mellom 100.000 kroner og over to millioner kroner.

FB har tidligere fortalt hvordan skattetakstnemnda har innsett at takstene har vært for høye i Vikerhavn og gitt millionreduksjoner. I siste møtet var det 108 som fikk merke at det går an å klage.

Kari Veslemøy og Petter Anderssen med hytte i Skipstadsand-området fikk den største takstreduksjonen med 2,1 millioner kroner.

Før møtet i skattetakstnemnda hadde hytta en takst på fem millioner kroner. Etter møte var hyttas verdi 2,9 millioner kroner.

Det vil si minus 42 prosent i løpet av at et formiddagsmøte i nemnda.

– Vi reagerte voldsomt da vi fikk en takst på hytta på fem millioner kroner. Det nye resultatet er vi fornøyd med, sier Kari Veslemøy Anderssen.

Familien argumenterte med at de hadde fått altfor høy takst i forhold til sammenlignbare nabohytter.

Men det er ikke alle i Vikerhavn som har fått avgjort klagesakene sine. Tove og Tom Søland fikk nærmest sjokk da de fikk en skattetakst på 7,2 millioner kroner for en hytte med flott utsikt, men veldig langt fra sjøen.

– Jeg ser at det skjer noe med takstene rundt meg. Men vi har fortsatt ikke fått noe resultat fra Hvaler kommune. Dette er veldig spennende, sier Tom Søland til FB.

Skattetakstnemdna hadde sitt foreløpig siste møte 25. februar. Først et par uker senere har det vært mulig å få vite hva som har skjedd på møtet:

123 saker sto på kartet. En sak ble utsatt, to hytteeiere fikk økt takst, og i 108 klagesaker fikk eiere av hus og hytter satt ned taksten.

I resten av sakene ble det uendret takst. (ANB)

– Alle har rett til å klage: Les mer på f-b.no

Kommentarer til denne saken