Gå til sidens hovedinnhold

Se video når tyvene bryter seg inn i huset

Artikkelen er over 3 år gammel

- Usikkert om huset kan repareres eller må rives

Her slår tyvene til mot Forsvarets bygg på Mauken natt til søndag. Det tyvene ikke visste var et videokamera filmet bevegelsene til de tre.

Politioverbetjent Katrine Grimnes ved Målselv lensmannskontor sier at de foreløpige ikke er noe nærmere en oppklaring i saken, men hun håper at en offentliggjøring av Forsvarets video skal gi dem ytterligere tips om hvem gjerningsmennene er.

- Det kan være at noen kjenner igjen klær, bevegelsesmønster på personene, eller kan gi oss ytterligere informasjon om bilen. Samtidig er det gode bevis på at de gjennomfører straffbare handlinger, sier Grimnes til Nordlys.

Thor Eirik Bakken, major og leder for forvaltning av skyte- og øvingsfelt i Forsvarsbygg, sier til Nordlys at de fikk meldinga om innbruddet og brannen mandag morgen.

- Dette er en gammel bolig som tilhørte gården Akkasæter, før Forsvaret overtok den. Den er betydelig opprustet over mange år og blir brukt til overnatting og oppholdsrom når skytefeltet er i bruk, sier Bakken.

Han har selv vært på stedet som ligger i ytterkant av skytefeltet.

- Det er for tidlig å si  hva som skjer med bygget, om det kan repareres eller om det må rives. Det blir tatt takst neste uke.

Videoen viser at tyvene bærer ut en TV og noe annet tyvegods.

De tre mennene ankom stedet i en bil som sannsynligvis ble stjålet tidligere i sommer i Tromsø og som var påført falske skilter.

Senere den samme natta gjennomførte de et brekk mot Coop-butikken på Olsborg.

Der stopper foreløpig sporene etter dem.

Bilen politiet etterlyser er en Mercedes C 180 T - en svart stasjonvogn 2003-modell - med registreringsnummer  ZH17631.

Kommentarer til denne saken