NITO Takst og Norges Takseringsforbund (NTF) slo seg sammen i 2017, og etablerte en felles organisasjon for landets takstmenn og takstforetak. Første generalforsamling for den nye sammenslutningen fant sted lørdag, og ble avholdt i Bodø. Sture Pettersen ble den første, valgte presidenten i Norsk Takst. Det skriver bransjeorganisasjonen i en pressemelding.

– Det er en tillitserklæring jeg setter pris på, og det er jo ekstra hyggelig at det skjedde i min egen hjemby, sier Pettersen (52).

Han er daglig leder og eier i Takstforum Nord, og har lang erfaring innen de fleste sertifikatområdene. Pettersen har i en årrekke hatt ulike tillitsverv på bransjeplan. De siste tre årene har han vært medlem av hovedstyret i NTF. Han var også oppnevnt som medlem av det såkalte Boligtakstutvalget, som ble nedsatt av Barne- og familiedepartementet og leverte en innstilling til ny takstlovgivning i 2005.

Det nye hovedstyret består ellers av visepresident Roger Andersen fra Lillestrøm i Akershus, Olaf Lundgren fra Bergen, Claus Norsted fra Halden og Tore Rekkedal fra Harstad.