Våren 2018 ble bodøværingen Maya Sol Sørgård valgt som ny leder i Velferdstinget i Oslo og Akershus. Sørgård er folkevalgt for Arbeiderpartiet i Bodø bystyre og har tidligere studert på Nord universitet. I tillegg til å være leder i Velferdstinget, sitter hun også i sentralstyret til Norsk studentorganisasjon (NSO).

Nå er det klart at 22-åringen er den andre kandidaten som melder seg på i kampen om å bli ny leder i NSO. Det melder nettavisen Khrono.

Sørgård legger derimot ikke skjul på at hun har vurdert å stille som kandidat lenge, og at hun kan passe som leder i organisasjonen.

– Jeg mestrer lederrollen, og det er som leder jeg vil kunne gjøre mest for studentene. Andre vil kunne gjøre en bedre jobb enn meg som spesifikke fagpersoner. Jeg trives med å se de store linjene, sier hun til Khrono.

Bodøjenta har også erfaringer fra tidligere lederverv. Som leder i Velferdstinget representerer hun 25 institusjoner i Oslo og Akershus.

– Jeg representerer jo både offentlige og private, med forskjellige interesser, prioriteringer, og utgangspunkt. Det er fin trening til et nasjonalt lederverv. I møte med politikere og andre interessenter er det også greit å ha noe erfaring fra partipolitikk, fordi jeg vet hvordan politikere tenker og hva som får dem til å lytte, fortsetter Sørgård til nettavisen.

Maya Sol Sørgård har tidligere vært svært aktiv i lokalpolitikken i Bodø, og ble valgt inn i bystyret i 2015. Sørgård var også konferansier da fakkelstafetten gjestet Bodø i forkant av ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

Norsk studentorganisasjon er en nasjonal interresseorganiasjon som jobber for en bedring av studentenes rettigheter. Som leder for NSO har en ansvar for Norges 280.000 studenter.

Les også

Maya (21) vil være med på å gjøre en forskjell: – Jeg blir lykkelig hver gang jeg lander i Bodø