Gå til sidens hovedinnhold

Bodøfamilie tjener godt på at imperium selges: – Fint at vi kan cashe ut nå

Egil Stenshagen og partnere får cirka én milliard kroner for å selge dekkimperium til oppkjøpsfondet Altor.

For abonnenter

Tidligere rallysjåfør Egil Stenshagen selger forretningene innen dekk og felg, og i bytte får han styreplass og aksjer i en ny nordisk dekkgigant.

Om salget av det gamle bilimperiet – dekk og felger blir godkjent av konkurransemyndighetene, vil det dryppe en god sum penger til en Bodø-familie.

Selges videre

Egil Stenshagen har i snart 50 år hatt eierskap til norske virksomheter innen dekk og felg, og gjennom Starco Holding og forhandlerkjeden Dekkteam er Stenshagen-familien i dag største aktør utenom dekkprodusentenes egne forhandlere.

Nå selger Stenshagen virksomheten til svensk-finske Nordic Tyre Group (NTG) der det nordiske oppkjøpsfondet Altor er dominerende eier. Tre år etter at Altor stiftet NTG, har det skapt en nordisk dekkgigant, og når blir Stenshagen med på laget.

– Vi selger med den ene hånden, og kjøper oss inn i nye morselskapet med den andre, sier Stenshagen til Dagens Næringsliv (DN).

Bodø-partner

Partene vil ikke si noe om prisen på den norske dekk og felg-handelen, men etter det DN forstår, vil Stenshagen-familien, Oord Holding og andre mindre aksjonærer sitte igjen med mellom 500 millioner kroner og én milliard kroner i kontanter etter salget.

– Det er klart at pris er ett element til at vi selger, men vi har tro på planene framover og vil ta del i det, sier Egil Stenshagen til DN.

Starco Holding står med sine 74,999 prosent eierandel, men vi finner også gamle Nordnorsk dekkimport (NND Holding AS) med 10,001 prosent.

Der var det Henriksen-familien fra Bodø som sto som eiere, med følgende fordeling.

  • Cato Henriksen 33 prosent.
  • Arve Henriksen 33 prosent.
  • Tor Sigurd Henriksen 29 prosent
  • Mats Aasheim 5 prosent.

Gamle NND (Nordnorsk dekkimport), som ble fusjonert inn i Starco Norge står som en betydelig eier med sine ti prosent, og vil sitte igjen med mange millioner kroner om salget går i boks.

– Vi gikk fra å være en lokal dekkleverandør til å bli en nasjonal leverandør. Nå som vi selger to og et halvt dekksenter, deriblant Salten dekksenter på Bertnes, så fortsetter vi samarbeidet og går over til en skandinavisk satsing, sier Cato Henriksen.

Tjener godt

Cato Henriksen går ikke ut med noen tall, men han gleder seg godt over handelen som kun gjenstår å bli godkjent av konkurransemyndighetene.

– Vi fortsetter innen dekk og blir fortsatt med videre som partnere her i nord. Vi har et godt samarbeid som bare blir bedre og bedre, og nå reinvesterer vi en betydelig sum i Nordic Tyre Group, med oppkjøpsfondet Altor som største eier, sier Henriksen.

– Det er veldig positivt at vi ser avkastning på jobben som er gjort, og dekksatsingen som min far startet opp for mange tiår siden. Det her blir veldig bra videre, også kan vi cashe ut litt nå, legger han til.

Kommentarer til denne saken