Personlig trener og livsstilcoach Trond Chitussi endret livet til over 600 overvektige i Narvik. Nå vil han hjelpe bodøværingene.

De siste sju årene har Chitussi sammen med sine kollegaer i Narvik hjulpet hundrevis av folk med sine mål om vekstreduksjon og livsstilsendring.

Han mener riktig trening- og kosthold, sammen med mental trening, har hjulpet dem i mål.

- Jeg elsker jobben min. Det er utrolig spennende å jobbe med mennesker og få se resultatene deres. Jobben min gir meg utrolig mye, forteller Chitussi.

Easylife

Trond Chitussi driver med treningsprogrammet «Easylife» på sitt eget senter i Narvik.

Easylife varer i 12 måneder, og målet er å varig endre livsstilen.

Programmet har fire grunnpilarer:

  • Kosthold og energibalanse
  • Trim og balanse
  • Mental trening og positiv tenkning
  • Varig vekstreduksjon og livsstilsendring

Easylife legger også opp til at kurset skal være gjennomførbart for alle. Derfor tilpasses program og kosthold til hver enkel deltaker. Chitussi har også egne opplegg for dem som ikke tar kurset.

Små antall

Kvalitet er viktig. Derfor satser Chitussi på et mindre antall deltakere på hvert kurs, slik at alle får den oppfølgingen de trenger.

I februar startet hans første kurs i Bodø med ti deltakere.

- Etter seks uker har deltakerne mine til sammen gått ned 110 kg - i gjennomsnitt 11 kg hver. Det er utrolig bra. Alle har kommet i bedre form, trener godt og er mye mer fokusert på kostholdet, forteller han.

Utfordring

De største utfordringene ved å endre livsstilen ligger i det å endre gamle vaner.

- Det er derfor kurset varer så lenge. Vanene må stabiliseres så vi ikke sklir tilbake i gamle, dårlige vaner, forklarer Chitussi.

Han jobber mye med mental trening – det handler om å sette seg tydelige mål.

- Det er viktig å knytte målene sine til gode følelser en har opplevd før. Man kan knytte målene opp mot positive følelser og finne en indre motivasjon, noe som gjør det enklere å nå målet, forteller Chitussi.

Noe som også er viktig er å tenke gjennom reisen en skal gjennom. Se for deg hele endringen du skal gjennom, hvordan ferden blir, hindringer du vil møte på og hvordan du skal løse dem.

- Hvis du har planlagt hvordan du skal komme deg gjennom hindringene, vil det være enklere den dagen du står overfor hindringen. I løpet av livet er det lov til å snuble og falle, men du er nødt til å reise deg igjen, sier Chitussi.

Smarte mål

Det er også viktig å legge til rette for nye endringer i livet før en starter på et slikt program.

- Man skal ha både tid, viljestyrke, utstyr og mulighet til å gjennomføre programmet. Slike ting er nødt til å tilpasses når vi setter i gang, forteller Chitussi og fortsetter:

- Defineres målet, vet du hvor du skal, og det blir enklere å nå målet. Jeg har samlet kravet til målene i ordet «smart»:

S – spesifikt

M – målbart

A – attraktivt

R – realistisk

T – tidsbestemt.

Eget firma

I Narvik drev Chitussi sitt eget treningssenter, Modus.

I Bodø driver han enmannsforetaket «Modus Fitness», og holder til i Sky Fitness sine lokaler. Han er sertifisert Easylife– og Mylife­–coach og har utdannelse innen anatomi og fysiologi, aromatisk fysioterapi, personlig trening, og tilbyr både personlig trening, livsstilsveiledning og massasje.

Målet hans er å endre livsstilen til bodøværingene – til det bedre.