«Jeg gikk en tur på stien og søkte skogens ro. Da hørte jeg fra lien en gjøk som gol ko-ko.»

Ikke fant jeg ro. Ei heller hørte jeg en gjøk som gol ko-ko.

Derimot ble hele skogen fylt av høylytt barnelatter, skravling og sang – og for de aller fleste småbarnsforeldre er det nettopp det som ER ro; når det ikke er krangling eller skriking, men unger som fryder seg. Og fornøyde barn gir fornøyde foreldre. Enkelt og greit.

Vinteren har vært rar i år. Kommet og gått akkurat som den selv ville. Jeg tror likevel at vi kan slå fast at vinteren er over, selv om vi ikke kan utelukke et og annet snøfnugg – det har vi jo opplevd før.

Ikke til forkleinelse for vinteren, som har mange fine turmuligheter, men det er som regel lettere og enklere å dra på hverdagsturer når dagene er lange og lyse.

For nå er endelig våren her med noen deilige, sårt tiltrengte solstråler, hestehov og fine turstier. Selv er jeg uendelig glad i alle de mange stiene vi har i og rundt byen vår! Noen få av disse ender opp på en ekte turperle jeg vil dele med dere; Naustet ved Soløyvannet.

Den korteste veien dit starter ved Breiva som ligger rett forbi Futelva badeplass langs Soløyvannsveien.

God plass til flere biler og skiltet på andre sida av veien viser hvor du skal gå. Opp langs elva går en koselig sti som er lett og artig også for de små; litt tett og spennende skog, en demning og fossefall.

Da vi gikk der for bare et par uker siden, var det full byggeaktivitet i maurtuene langs stien, og det er like gøy for liten og stor å stoppe og studere livet i tua. Etter rundt sju hundre meter er man framme ved et stort gråmalt naust. I tillegg er det et ildsted med grillrist, en fin og stor gapahuk med bålplass, samt et utekjøkken (gapahuk med gulv, tak, kjøkkenbenk og ildsted).

Sandstranda er bare noen meter unna, og den lille brygga er fin for å kaste stein i vannet. For å gå en annen vei tilbake, så er det bare å gå over elva og til høyre ned langs traktorveien. Har man bedre tid og har større unger som liker å gå, vil jeg anbefale å parkere ved Arlia (som ligger forbi Futelva og Breiva) og gå via traktorveien på andre siden. Turen er rundt 2,5 km en vei.

Så må vi heller ikke glemme alle alternativene fra lysløypenettet i Mørkvedområdet, hvor man blant annet kan gå fra Vanntårnet ved Høglia (litt over 3 km en vei), Greisdalslia (rundt 1,5 km en vei) eller bak Mørkvedmarka skole (rundt 2,5 km en vei) for å nevne noen.

Alle veiene er perfekt for barnevogn og sykkel. Så det er ingenting å vente på; dra ut på oppdagelsesferd – det er VÅR!

Hanne Olafsen skriver i BodøBy