Gå til sidens hovedinnhold

I år slipper de sope opp seks tusen tonn

Artikkelen er over 7 år gammel

I år er det strødd 1000 tonn sand i bygatene i Bodø, mot rundt 7000 tonn på ekstremvintere.

Hele forrige uke har Byteknikk kjørt doble skift for å sope opp strøsanden etter i vinter.

– I år er det en jobb som går greit. Vi regner med å være ferdig i god tid før 17. mai, selv om noen vil synes vi er sent ute uansett, sier produksjonsleder Per Arne Pedersen ved veiseksjonen.

Veldig lite

En mild og snøfattig vinter har nemlig resultert i at Byteknikk bare har trengt å strø 1000 tonn sand langs gater og veier.

– Det er veldig lite. Det normale er 3500 tonn på en vinter. Har det vært ekstreme værforhold, har vi vært oppe i 6000-7000 tonn, sier Pedersen.

I byens sentrum den siste uken har feiing vært varslet med skilt for å unngå parkering, sånn at mannskapene kan få gjøre jobben uten problemer.

– På dagtid har vi vært rundt i bydelene, blant annet er vi ferdig med de mange bakkene i Rønvik. Sentrumsgatene har vi feid gjennom på ettermiddagstid. Det har ingen hensikt å feie i trafikkrushet og når byen er full av folk på dagtid, forklarer Pedersen.

– Vi har egentlig småfeiet hele vinteren, men nå har vi tatt den skikkelige vårpussen på byen, tilføyer han.

Gjenbruk

To og tre lastebiler har vært i sving, i tillegg til tre hjullastere.

– Vi bruker hjullasterne til kosting og til spyling. Det er mye støv i strøsanden, så vi må spyle etter at vi har kostet opp sanden, sier Pedersen.

– Hva bruker dere sanden som kostes opp til?

– Den blir i stor grad gjenbrukt. Det er jo lite søppel i den sanden, så den blir brukt for eksempel som dekke på turstier. Vi bruker den ikke på grusveier, fordi det altså er mye støv i den.

Kommentarer til denne saken