Det påstås at Chris Shepherd har kretsrekorden i antall vakre piker det første året han var dj i Bodø.

Det skal vi ikke mene for mye om, godt gift som han har vært i 30 år. Men factum est, det var to bodøjenter som fikk de to herrer til å bli i Bodø.

Til alles tilfredshet.

Musikk, musikk

Siden vinylens dager har de to fylt hus og gjemmer med musikk. Shepherd ga bort 1000 vinylplater, men har fremdeles 4-5000 cd-er i reserve.

- Jeg bruker dataspillere og har eksakt 27 617 låter, sier Hunt.

Det er han som har musikk-øret i duoen, og som har spesialisert seg på undergrunns elektronisk musikk, som han legger oppå, eller smyger inn i, Shepherds mer gjenkjennelige låter.

- Vi spiller i hverandre, og forandrer takt og tone underveis. Det kan bety en akustisk utgave av «Pinball wizard» mikset med Prodigys «Smack my bitch up», forklarer Shepherd, som ennå har Parken-spillinga frisk i minne.

Parken og G

Gutta ble invitert til å spille i Lairoteltet i fjor, og det betød øving.

- Vi øvde faktisk opp til tre ganger i uka før vi skulle opptre, og laget et sponhelvete i 35 minutter. Vi fikk pumpet ut 40 låter i 35 graders varme, og det er det største vi har vært med på siden vi startet som djs for mange herrens år siden, sier Hunt.

På G har gutta lagd show, og 14. juni er de tilbake.

- Da står vi midt i lokalet med folk rundt oss på ale kanter, og det er en skikkelig klubbversjon av Chris & Chris, sier begge.

Låtvalg og publikum

-Hvordan plukker de låter til dem de skal underholde?

- Vår mest aktive musikkalder er fra 15 til 21. Det betyr at dagens 40-åringer liker det meste fra 80-tallet. Det må vi ta hensyn til, sier Shepherd, som understreker at ingen spiller sin favorittmusikk.

Det er publikum som bestemmer repertoaret.

- Hva liker dere best?

- Aggressiv elektronisk musikk og ting som bygger seg opp, sier Shepherd, mens Hunt sverger til drum and bass.

- Dette er en siste krampetrekning fra to som ble venner for livet. Vi synes det er utrolig morsomt å spille sammen, og er to gamle mannfolk i en ung verden, sier herrene Shepherd og Hunt som har fått fram rytmefoten til bodøværingene.