Du kan bade i Vågøyvannet med god samvittighet – hvis du er alene.

Selv om Vågøyvannet ikke lenger er hovedvannkilde til Bodøs innbyggere, er ikke alle restriksjonene på den tidligere hovedkilden fjernet.

- Vågøyvannet er fortsatt reservevannkilde for Heggmovatnet, så ønsket som en del folk har om at det nå skal bli fritt fram for bading i Vågøyvannet, vil fortsatt bare bli et ønske, sier oppdragsleder i Bodø bydrift, Ståle Enge.

Bade alene

Han presiserer imidlertid at restriksjonene er såpass lempet at det ikke er noen fare for represalier om man skulle bli tatt i å stjele seg til en dukkert i vannet.

- Men vi åpner ikke for organisert bading, og det vil ikke være anledning for en hel skoleklasse eller en speidertropp å dra på badetur til Vågøyvannet. Men om en svett turgåer skulle falle for fristelsen til å ta seg et bad så er det ikke noe problem, sier Enge.

Fri bading

Heggmovatnet ble Bodøs hovedkilde for drikkevann i 2007.

Vollvatnet og Svartvatnet ble nedlagt som drikkevannskilde i 2005.

Og da Heggmovatnet ble påkoblet i 2007, ble også Soløyvannet «fristilt» – og kommunen fjernet restriksjonene vannet hadde som reservekilde – den gang til Vågøyvannet.

- Det betyr at Soløyvannet er helt ute som reserve til drikkevannskilde i Bodø. Der er det nå ingen restriksjoner når det gjelder bading, sier Enge.