7-pilstur nummer ni går av stabelen 23. mai. Bjørg Nilsen har plass til 250 ølhunder og -tisper.

- Det startet med 19 stykker, og så tok det helt av. Plutselig var vi oppe i 240 stykker som ville ha det moro og treffe nye mennesker, og nå har jeg satt en grense på 250. Det blir nemlig en god del hjemmeproduksjon med halsbånd og annen administrasjon, sier initiativtaker Bjørg Nilsen.

Topptur og pilstur

- Er pilsturen en reaksjon på alle fjellfantastene som løper på alle toppene rundt i Salten?

- Ja, det begynte nok som det. For ni år siden jobbet jeg i Iris, og det var masse folk fra jobben som gikk 7-toppsturen. Så mange at bedriften vant en premie. Da bestemte jeg meg for å koke i hop et opplegg som jeg også kunne være med på. Og dermed ble det øltur i asfalterte områder.

- Får vi aldri se deg på en fjelltopp?

- Hvem vet? Jeg gratulerer i alle fall B&OI med tiårsjubileet, og oppfordrer alle til delta. Og kanskje, kanskje får dere se meg på Keiservarden?

Sosialt

Det første året ble Bjørg slått av hvor mange som kom bort til den lille gjengen på 19 og spurte hva de holdt på med.

- Hele poenget med turen er å være sosiale og bli kjent med nye mennesker. Vi har hatt mange nyinnflyttede til Bodø som har takket meg for turen, og for at de ble kjent med nye bodøværinger.

- Hvem er med?

- En lett blanding av godt voksne, og i år har vi faktisk en del tilreisende. Fra både Oslo, Bergen, Mo i Rana og en jentegjeng fra Brønnøysund. De skal vi ta godt vare på.

- Hvor starter dere?

- På SydØst. Vi må starte og slutte på et sted med god kapasitet. Og underveis har Tom Karoliussen vært så snill at han har laget en ølquiz, der vinneren får en fin premie.

Med på leken

- Vet du hvor mange skjenkesteder du kan velge mellom i Bodø?

- Nei, men jeg synes det er viktig å vise mangfoldet i utelivet. Både nye og gamle steder.

- Hva synes utestedene om 7-pilsturen?

- De er med på leken, og noen av dem sponser gevinstene i ølquizen til Tom, sier Bjørg Nilsen, som tar med seg maks 250 glade mennesker på rundtur i Bodøs uteliv.

For niende, men ikke siste gang.