Café Sølvsuper åpnet i mars i år. Nå ønsker de å bli stoppested for turgåere i byen.

- Vi ligger jo ideelt til for folk som enten skal på tur, eller har vært på tur, i Bodømarka, sier kjøkkensjef og daglig leder på Café Sølvsuper, Tom Morten Brenden.

Møterom

Han får stadig spørsmål fra folk om Café Sølvsuper er åpen for alle, eller en kantine for de ansatte på Sølvsuper Velferdssenter.

- Selvfølgelig har vi åpent for alle. Vi er en vanlig kafé. Og i tillegg til å ha åpent daglig kan vi også tilby møterom, eventuelt inkludert servering, til de som trenger det, forklarer Brenden.

- Til høsten skal blant annet en bridgeklubb møtes her en gang i uka, tilføyer han.

Samlingssted

Brenden håper også at kafeen kan bli et samlingssted for folk som bor i området rundt Sølvsuper.

- Vi stikker ikke under en stol at vi har slitt litt med oppslutningen. Og jeg tror det er fordi mange tror vi er en kantine og ikke en offentlig kafé, sier Steinar Pedersen i Eiendomsdrift Nord, som er eiere av kafeen.

I alt er det plass for 120 personer i kafeen, og dersom man åpner veggene mot det tilstøtende møterommet, har man plass til 200.

Utleie

Brenden har tidligere jobbet på kafeen på Tusenhjemmet i mange år.

- I likhet med kafeen der så leier vi på Sølvsuper ut lokalene både til barnedåp, konfirmasjon og bursdager, sier Brenden.

- Brylluper?

- Nei, når det blir litt sånn «hæla i taket»- samlinger, så passer det dårlig her, skyter Steinar Pedersen inn.

Café Sølvsuper har stort sett norsk husmannskost på menyen.

- Det har blitt populært at vi har de gode tradisjonelle rettene. Og ikke minst at barn under åtte år spiser gratis her. Det ser vi på at stadig flere tar søndagsmiddagen her. Men vi vil jo gjerne ha flere midt i uka også, sier Brenden.

Café Sølvsuper er både på Facebook og Bodø kommunes hjemmeside.