2000 plastender stiller til start i Bodøelva den 22. juni.

Det er Kirkens Bymisjon Bodø i samarbeid med Bodø Energi og DNB som har hentet det populære Gagg Gagg Race til byen.

– Bymisjonen i Tromsø har arrangert andeløp i fem år, og det har blitt veldig populært, sier samfunnskontakt Chris Slettvoll i Kirkens Bymisjon Bodø.

22. juni

Da går løpet av stabelen i Bodøelva.

– Vi får inn 2000 plastender fra Kina, som skal stille til start. Dem er det Stephen Fu (eier av Orient Import i Bodø, red. anm.), som sponser oss med, sier Slettvoll.

Alle badeendene utstyres med et nummer, og folk kan for 100 kroner «kjøpe» ei and. – Men egentlig kjøper de bare et nummer. Selve anda får de ikke. De skal vi ha til senere, dersom dette blir populært blant folk, sier Slettvold.

Slipp fra brua

De 2000 endene skal slippes ut i elva fra brua som går over til Krematoriet. Og så blir det målgang ved utløpet av andedammen. En distanse på ca. 200 meter.

– Folk kan faktisk sikre seg ei and allerede, ved å gå inn på vår hjemmeside eller på Deltaker.no, sier Slettvold.

– Når arrangementet nærmer seg, vil vi legge ut ei liste over deltakere og andenummer på vår hjemmeside og på sosiale medier, tilføyer han.

Vakter

Langs elva vil det være satt ut vakter som passer på at ingen ender setter seg fast underveis.

– Målet er at alle skal ned «i live», smiler Slettvold, og håper mange vil møte opp ved Nordland kultursenter denne søndagen, dagen før sankthansaften.

I andeløpet er førstepremien 10.000 kroner, pluss at det ellers er flotte premier å hente; så som parkenbilletter, reisegavekort, et digert hoppeslott hjem i hagen – og mye mer.

En god sak

– Det blir også mange andre aktiviteter å delta på ved kultursenteret denne dagen. Mye leker for de minste, stands og salg av suppe, boller og kaffe, sier Slettvold.

Kafeen Hjerterommet vil holde åpent, og det vil være mulig å se glassblåserne på kultursentret i aksjon.

Bodø Energi og DNB stiller med mannskaper og har også stands under arrangementet.

– Vi synes det er bra å kunne bidra på et arrangement der pengene går til en god sak, Bymisjonen, sier Geir Vold i Bodø Energi og Mona Jakobsen i DNB.