Siden 10. august har man kunnet forhåndsstemme flere steder i Bodø kommune.

Torsdag kveld, 31. august, var det registrert 4.511 forhåndsstemmer i kommunen.

Det kommer fram i en pressemelding fra Bodø kommune.

Ti dager foran kommunevalget for to år siden var det, til sammenligning, kommet inn 2.459 forhåndsstemmer, noe som gir en økning på over 83 prosent.

– God oppslutning

– Vi ser at det normalt sett er flere som stemmer foran stortingsvalg enn kommunevalg. Det vises også nå, og det ser ut til å være en veldig god oppslutning så langt, sier prosjektleder for valg i Bodø kommune Svein Inge Johansen i pressemeldingen.

Han sier det er vanskelig å sammenligne dette tallet med antall forhåndsstemmer på samme tid foran stortingsvalget for fire år siden.

– Da var det forhåndsstemming på internett, og det er det ikke denne gangen, sier Johansen.

– Positivt

Leder for valgstyret i Bodø kommune, varaordfører Synne Bjørbæk, er også godt fornøyd med oppslutningen så langt.

– Jeg synes det virker veldig bra. Mange synes det er fint å kunne forhåndsstemme og det er positivt at det kan bidra til å få opp stemmetallene. Det er viktig at alle stemmer, sier Bjørbæk.

Hun vektlegger også at de som av helsemessige årsaker ikke har mulighet til å ta seg til valglokalene i forhåndsstemmeperioden eller på valgdagen, kan søke valgstyret om å få stemme hjemme.

– Dette har man krav på, sier Synne Bjørbæk.

Lørdagsåpent og langåpent

Man kan forhåndsstemme i Bodø kommune til og med fredag 8. september.

Valglokalet på servicetorget i Postgården vil være lørdagsåpent, fra klokken 10.00 til klokken 14.00, den 2. september.

Det vil også være langåpent, fra klokken 08.30 til klokken 18.00, fra mandag 4. september og til og med fredag 8. september. På servicetorget i Misvær kan du forhåndsstemme hverdager fra 08.30 til 15.30.

Valgdagen for stortings- og sametingsvalget 2017 er mandag 11. september. I Bodø kommune er det også valgdag søndag 10. september i enkelte kretser.