Det er en forretningsplankonkurranse som arrangeres via Start Norge (frivillig studentorganisasjon) som jobber med å fremme innovasjon og entreprenørskap på høyere utdanningsinstitusjoner i Norge har som formål å støtte morgendagens entreprenører, og tilrettelegge for etablering av nye virksomheter.

– Vi er stolt at det er første gang det arrangeres i Bodø og første gang nord for Trondheim, sier Maiken Nilsen Stensaker og Cecilie Haukland Christensen ansvarlige for Venture Cup.

Det er 8 finalister som deltar i helgen med hver sin innovative ide som skal presenteres foran en jury som tilslutt kårer en vinner.

– Det er vel rundt 100 bidrag som sendes inn nasjonalt også er det først en lokal konkurranse før en region finale hvor to bidrag blir valgt til finalen, sier Maiken Nilsen Stensaker.

Kristina Robinson og Øyvind Ness  representerer Universitet i Nordland i finalen med sin Kvernsteinsøl. Det har vært stor interresse for arrangement.

- Det er 330 deltager totalt som er med og 200 som kommer reisende fra alle steder i landet. Det er faktisk utsolgt, sier Cecilie Haukland.

I forbindelse med Venture Cup skal det være et arrangement hele helgen med Start Forum som starter på UiN fredag morgen.

- Vi vil rekruterre flere studenter og fortelle dem om Start med mulighetene for å etablere enn bedrift og ikke minst vise frem hva Bodø har å by på, sier Cecilie Haukland.

Det skal være flere foredrag og annet sosialt som skjer i løpet av helgen for deltagerne.