Bodø Nu-redaktør Markus André Jensen reagerer på at Morten Strøksnes i sitt leserbrev går til angrep på avisa og antyder at den løper venners ærend.

Eier og styreleder Geir Are Jensen blir flere ganger trukket fram i teksten.

– Faktum er at Geir Are ikke har vært medlem av redaksjonen siden april 2014 og dermed ikke hatt noen avgjørelseskraft når det gjelder redaksjonelle saker, sier Jensen.

Strøksnes viser blant annet til et portrett som Geir Are Jensen skrev av Rolf Cato Raade:

- Det nære vennskapet mellom dem var premisset for hele portrettet og det ble det opplyst helt åpent om, forklarer redaktøren.

Geir Are Jensen selv er på filminnspilling i hele dag og har derfor ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Strøksnes' leserbrev ble også sendt til Bodø Nu:

- Vi mottok samme leserbrev som AN, og har tenkt å publisere det, men anser beskyldningene mot navngitte personer som så grove at retten til samtidig imøtegåelse åpenbart utløses, sier redaktøren.

Ut over dette vil han ikke kommentere påstandene Strøksnes leserbrev, men avslutter:

- Det er ganske historieløst å skrive at Bodø Nu ikke driver kritisk journalistikk. Men det er alltid et mål om å gjøre mer.

I Strøksnes' leserbrev blir Bodø Nu-kommentator Rune Nilsen beskrevet som "et stort barn med fortid i Se & Hør". På Facebook svarer Nilsen:

"Ser at Morten Strøksnes omtaler meg som "et stort barn". For en mann som har blitt 55 år er det jo direkte rørende at registrere at jeg har klart å beholde min ungdommelig look:) PS Ser også at han mener at jeg "kaller meg Rune Nilsen". Bare for å oppklare eventuelle misforståelser. Jeg kaller meg det ikke, det er faktisk navnet mitt"