Statsrådene på samling i Bodø: - Dette er områder som utgjør en viktig del av historien vår

Klimaminister Ola Elvestuen (V) og landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) deltok tirsdag på en samling i Bodø. Store deler av dagen gikk til ekskursjon til kulturlandskapet Engan-Ørnes i Sørfold.

Klimaminister Ola Elvestuen (V) og landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) deltok tirsdag på en samling i Bodø. Store deler av dagen gikk til ekskursjon til kulturlandskapet Engan-Ørnes i Sørfold. Foto:

DEL

Tirsdag deltok statsrådene Jon Georg Dale (Frp) og Ola Elvestuen (V) på en samling med 200 representanter fra utvalgte kulturlandskap over hele landet, samt to verdensarvområder, i Bodø.

Årets samling for utvalgte kulturlandskap og verdensarvområder er den sjuende siden satsingen startet i 2009. I dag omfatter ordningen 41 utvalgte kulturlandskap fordelt på hele landet.

– Dette er områder som utgjør en viktig del av historien vår og tar vare på unike naturverdier. Vi styrker nå innsatsen og sikrer norsk kultur- og naturarv for framtida, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) i en pressemelding.

Innen 2020 skal det, etter planen, være 46 utvalgte kulturlandskap.

Statsrådene brukte store deler av dagen på ekskursjon til kulturlandskapet Engan-Ørnes og Kjelvik i Sørfold. Formålet med samlingen i Bodø er å utveksle erfaringer og diskutere det videre arbeidet for områdene.

– Dette er en suksesshistorie, og vi vil løfte fram den innsatsen gårdbrukerne og andre lokale ildsjeler gjør med å skjøtte landskapet gjennom blant annet beiting og slått, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp).

Artikkeltags